| Vesti | Hardver | Novi EKWB vodeni blokovi namenjeni Gigabyte X99 matičnim pločama
Hardver

Novi EKWB vodeni blokovi namenjeni Gigabyte X99 matičnim pločama

EK-FB KIT GA X99

Gigabyte se pohvalio novom serijom rešenja za vodena hlađenja njihovih X99 matičnih ploča, koje proizvodi slovenački EK Water Blocks. EKWB kompanija je već početkom meseca najavila novu seriju vodenih rešenja za hlađenje matičnih ploča, posebno dizajniranih za Gigabyte X99 matične ploče sa Intel Core i7 LGA-2011-3 soketom.

Tačan naziv ovog proizvoda je EK-FB KIT GA X99 i predstavlja kompletno rešenje za vodeno hlađenje. Osnova bloka je izrađena od elektrolitskog bakra koji je presvučen niklom, dok se poklopac izrađuje od livenog akrila visokog kvaliteta ili POM Acetal-a (u zavisnosti od modela). Ova vodena hlađenja su namenjena isključivo Gigabyte X99 matičnim pločama, a sastoje se od dva zasebna vodena bloka – jedan hladi Intel X99 čip, dok je drugi zadužen za hlađenje naponske jedinice. 

 

EK-FB KIT GA X99 vodeni blokovi, ne samo što lepo izgledaju, nego su i mnogo tiša rešenja u odnosu na vazdušna hlađenja. Fabrički postavljeni odstojnici osiguravaju laku i jednostavnu instalaciju vodenog bloka, koristeći originalne backplate-ove od matične ploče.

 

EK-FB KIT GA X99 1 T EK-FB KIT GA X99 2 T
   
EK-FB KIT GA X99 3 T EK-FB KIT GA X99 4 T

 

Da biste bili sigurni da za Vašu Gigabyte X99 matičnu ploču postoji odgovarajući EKWB vodeni blok, posetite Cooling Configurator na zvaničnom sajtu proizvođača, gde možete videti detaljnu listu kompatibilnosti.

 

EK-FB KIT GA X99 5 T EK-FB KIT GA X99 6 T
   
EK-FB KIT GA X99 7 T EK-FB KIT GA X99 8 T

 

EK-FB KIT GA X99 vodeni blokovi, bez obzira o kom modelu se radi („Nickel“ ili „Acetal+Nickel“), imaju preporučenu maloprodajnu cenu od 114,95 evra i dostupni su za naručivanje preko EKWB e-shop-a i oficijalnih preprodavaca.

 

Izvor: TechPowerUp, EKWB

 

Komentarišite na forumu