| Vesti | Hardver | Novi Cooler Master Silencio – Silencio 452
Hardver

Novi Cooler Master Silencio – Silencio 452

CM Silencio 452

Silencio 452 proširuje CM ponudu tihih kućišta

 

Nakon što smo pomislili da je CM “zatvorio” Silencio priču sa modelom 352 o kome ste već mogli da čitate, ispostavilo se da nismo bili u pravu.

Pre par dana je Cooler Master predstavio javnosti Silencio 452 model, koji bi trebao da prestavlja zlatnu sredinu u Silencio ponudi, zbog očekivane cene od oko 65 eura.

Kao i bilo koje do sada kućište Silencio 452 odlikuje minimalistički i elegantni spoljašni dizajn, dok je unutrašnjost otpimizovana da rezonuje što manje zvuka (čitaj: buke).

 

 

Spoljšni dizajn je ostao sličan prethodnim modelima, što pozdravljamo.

 

CM Silencio 452 2 T CM Silencio 452 6 T

 

Ako ste se zapitali kako je Cooler Master-u pošlo za rukom da napravi veoma tiha kućišta, “krivca” treba tražiti u tihim ventilatorima (dva komada), ali i peni sa kojom su obložene stranice i koja ima zadatak da apsorbuje buku u unutrašnjnosti kućišta.

 

CM Silencio 452 8

 

Silencio 452 dolazi sa podrškom za ATX i microATX matične ploče. Moguće je montirati grafičke karte dužine do 386mm, a tu je i podrška za dva 5,25”, šest 3,5” i dva 2,5” uređaja.

 

CM Silencio 452 3 T

 

Pored toga, tu su i dva USB 3.0 porta, ali i SD card reader što smo više puta pohvalili do sada na Silencio modelima, a drago nam je da je 452 model nastavio tu tradiciju.

 

CM Silencio 452 1 T

 

Ono što je zanimljivo je to da se gornji HDD kavez, ili bolje rečeno šine, mogu demontirati i tako osloboditi prostor za dužu grafičku kartu, ili neko AIO (all in one) vodeno hlađenje koje poseduje 240 radijator.

 

CM Silencio 452 4 T CM Silencio 452 5 T CM Silencio 452 7 T

 

Mesta za skrivanje kablova ima sasvim dovoljno, dok su “rupe” za tu akciju raspoređene adekvatno. Naravno, neizbežni lako demontirajući filteri protiv prašine su prisutni i na Silencio 452 modelu.

 

Pregled mogućnosti:

CM Silencio 452 9 T

 

Kao što smo već naveli, preporučena maloprodajna cena će iznositi oko 65 eura, a Silencio 452 bi trebali da očekujemo na rafovima već u ovom mesecu.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar