| Vesti | Hardver | Nova Gigabyte G1.Sniper B6 matična ploča
Hardver

Nova Gigabyte G1.Sniper B6 matična ploča

Gigabyte G1.Sniper B6

Gigabyte je predstavio novu matičnu ploču G1.Gaming serije, sa LGA1150 podnožjem. G1.Sniper B6 matična ploča je namenjena gejmerima koji ne planiraju da overklokuju svoj CPU. Ova ploča ima prepoznatljivu crno-zelenu šemu boja, pa se lepo uklapa sa referentnim dizajnom GTX 980 i GTX 970 grafičkih karti.

U jednom trenutku smo pomislili da je Gigabyte odustao od drečavo zelene boje, a da li su svojevoljno vratili ovu kombinaciju boja ili na zahtev korisnika, to ne znamo. Ova ploča bi inače trebala da duž cele desne ivice ima i atraktivno zeleno LED osvetljenje, ako je verovati fotografiji sa kutije proizvoda. 

 

G1.Sniper B6 matična ploča je bazirana na Intel B85 Express čipsetu i dolazi sa podrškom za Haswell i Devil’s Canyon CPU-e. Iako ploča poseduje dva PCI-Express x16 priključka, samo je jedan 3.0 x16 koji je dikretno povezan sa CPU-om. Drugi priključak je „običan“ 2.0 x4 koji je povezan sa PCH-om. Dakle, ovoj ploči nedostaje NVIDIA SLI podrška.

 

Gigabyte G1.Sniper B6 1 T Gigabyte G1.Sniper B6 2 T

 

Ploča se napaja sa kombinacijom 24-pinskog ATX i 8-pinskog EPS konektora, a naponska sekcija poseduje 8 faza. Ostali ekspanzioni slotovi uključuju po dva PCIe 2.0 x1 i legacy PCI slota. Tu je i M.2 slot brzine od 10Gb/s, kao i četiri SATA3 priključka od 6Gb/s i dva SATA2 od 3Gb/s.

 

Gigabyte G1.Sniper B6 3 T

 

Što se tiče gejmerskih karakteristika, ova ploča poseduje AMP UP napredno audio rešenje sa  EMI štitom i 115 dBA SNR kodekom, elektrolitske audio kondenzatore i gigabitni Intel ethernet.

Očekuje se da će cena Gigabyte G1.Sniper B6 matične ploče biti ispod 120 američkih dolara. Dakle, u pitanju je jedna pristupačna gejmerska matična ploča.

 

Izvor: Techpowerup

 

Komentarišite na forumu