| Vesti | Hardver | Noctua predstavlja NH-D15
Hardver

Noctua predstavlja NH-D15

Noctua NH-D15

Noctua je danas predstavila svoj novi flagship model NH-D15. Napravljen je po osnovi legendarnog NH-D14, tako da je i NH-D15 dual tower kuler elitne klase za visoke zahteve.

Desetina hiljada entuzijasta širom sveta koji zahtevaju tiho hlađenje su priznali da im NH-D14 bude referenca za high end dual tower kuler”, objašnjava mag. Roland Mossig, direktor Noctua-e. “Na kraju nam je trebalo više od tri godine neprekidnog razvoja, bezbroj termalnih simulacija i preko sto probnih primeraka da bi došli do značajnog poboljšanja efikasnosti. Ostali smo verni našoj politici da ne puštamo u javnost ništa sa čime nismo 100% zadovoljni, morali smo da prihvatimo kašnjenja i odlaganja u cilju da iscedimo poslednje procente performansi, ali sada smo ponosni da konačno možemo objaviti NH-D15 kao dostojnog naslednika časnoj D14-ci.

 

 

Noctua NH-D15 1 T

 

Noctua-in NH-D14 je okićen sa više od 350 nagrada i preporuka od strane vodećih internacionalnih hardver websajtova i magazina, što ga čini jednim od najuspešnijih kulera svih vremena. Sa svojim posebnim dizajnom i dva NF-A15 ventilatora, NH-D15 dalje unapređuje performanse hvaljene D14-ke.

 

Noctua NH-D15 7 T

 

U upoređenju sa NH-D14, NH-D15 ima šira rebra koja su povećana sa 140 na 150mm, što znači da su mu toplotne cevi bolje raspoređene i time efikasnija distribucija toplote po većoj površini doprinosi boljim peformansama.

 

Noctua NH-D15 2 T Noctua NH-D15 3 T

 

Zahvaljujući upuštenim donjim rebrima, NH-D15 dozvoljava ugradnju memorijskih modula sa visokim hladnjacima do čak 64mm.

 

Noctua NH-D15 4 T

 

NF-A15 ventilatori koji se isporučuju sa NH-D15 imaju PWM podršku radi automatske regulacije obrtaja. Pored toga, postoji mogućnost ograničavanja broja obrtaja adapterom sa maksimalnih 1500, na 1200.

 

Noctua NH-D15 6 T Noctua NH-D15 8 T

 

U kombinaciji sa pouzdanim SecuFirm2 kompletom za montiranje, proverenom NT-H1 termalnom pastom i garancijom od šest godina, NH-D15 je izbor za sve zahtevne korisnike i overklokere koji vole tišinu.

 

Noctua NH-D15 5 T Noctua NH-D15 9 T

 

NH-D15 će se sredinom Aprila pojaviti u slobodnoj prodaji za preporučenom maloprodajnom cenom od 89,90 evra.

 

Izvor: Noctua

 

Komentarišite na forumu…

 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar