| Vesti | Hardver | NEC predstavio MultiSync EA304WMi
Hardver

NEC predstavio MultiSync EA304WMi

NEC MultiSync EA304WMi

WQXGA vredniji od zlata

 

Novi model EA304WMi iz NEC-ove MultiSync serije krasi 10-bit IPS panel dijagonale 30“ u WQXGA (2560×1600) rezoluciji. LED osvetljenje je deklarisano na 350 cd/m2, uglovi gledanja na 178°H/178°V, dok odnos dinamičkog kontrasta iznosi 20000:1.

EA304WMi ima ugrađen senzor koji detektuje količinu svetla u radnom okruženju, kao i prisustvo korisnika i u skladu sa time automatski podešava intenzitet osvetljenja.

NEC je u ovaj model implementirao svoju ControlSync tehnologiju koja omogućava da se preko jednog, „matičnog“ monitora podešavaju svi parametri za prikaz slike i ostalih MultiSync EA displeja povezanih na istu radnu stanicu.

 

 

Od video ulaza poseduje HDMI, DisplayPort, DVI-D i VGA, a implentiran je i USB hub sa dva porta po 3.0 specifikaciji i jednim USB 2.0. NEC uz ovaj monitor ne isporučuje HDMI i VGA, ali su zato u pakovanju DVI-D, DisplayPort, USB 3.0, ControlSync i audio kablovi.

 

NEC MultiSync EA304WMi 1

 

Par zvučnika snage 1W možda predstavljaju nepotreban dodatak monitoru ove klase, ali od viška glava ne boli. Na osnovu iznetih podataka ne sumnjamo da se radi o kvalitetnom monitoru, ali u trenutku kada 4K displeji postaju sve pristupačniji, pomalo čudi cena ovog modela koja iznosi čak 1600 dolara.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar