| Vesti | Hardver | MSI predstavio AMD AM3+ matičnu ploču sa USB 3.1 standardom
Hardver

MSI predstavio AMD AM3+ matičnu ploču sa USB 3.1 standardom

MSI 970A SLI Krait Edition

Kompanija MSI je nedavno predstavila različite matične ploče, opremljene USB 3.1 interfejsom, a sada su objavili i više detalja u vezi jedne od njih, bazirane na AMD platformi. Radi se o MSI 970A SLI Krait Edition matičnoj ploči, koja je namenjena gejmerima, a koristi AMD FX (AM3+) procesore i podržava multi-GPU postavke (kako SLI, tako i CrossFire).

MSI 970A SLI Krait Edition je veoma privlačnog dizajna, u crno-beloj kombinaciji boja, sa velikim hladnjacima preko naponske sekcije i čipseta. Soket za AM3+ procesor se standardno nalazi sa leve strane u odnosu na četiri DDR3 memorijska slota, a tu je i šest ekspanzionih slotova, uključujući po dva PCI-E x16, PCI-E x1 i PCI. Ploča nudi i šest SATA priključaka, koji se nalaze u donjem desnom uglu. 

MSI na ovoj ploči primenjuje najnovije „Military Class 4“ kondenzatore i pozlaćene vodove koji povezuju zadnje I/O audio džekove sa zvučnim čipom. Što se tiče zadnjih I/O priključaka, na MSI 970A SLI Krait Edition ploči možete naći: PS/2, šest USB 2.0, dva USB 3.1, jedan Gigabit Ethernet i šest Analog Audio priključaka.

 

MSI 970A SLI Krait Edition 1 T MSI 970A SLI Krait Edition 2 T

 

Naravno, ono što je glavna karakteristika ove ploče sa AMD platformom, što proizvođač posebno naglašava, jesu dva dodatna USB 3.1 priključka, A tipa. Ovo je prva AM3+ matična ploča koja podržava brzi standard sa do 10Gbps, uz upotrebu Asmedia ASM1352R kontrolera, koji je istovremeno obrnuto kompatibilan sa starijim USB 3.0 i USB 2.0 priključcima.

 

MSI 970A SLI Krait Edition 3 T MSI 970A SLI Krait Edition 4 T

 

MSI još nije objavio podatke o ceni i dostupnosti 970A SLI Krait Edition matične ploče, ali se po nekim procenama uskoro očekuje na tržištu, i to sa cenom ispod 100 američkih dolara.

 

Izvor: PC Perspective

 

Komentarišite na forumu