| Vesti | Hardver | MSI izbacio novu Z97I GAMING ACK matičnu ploču
Hardver

MSI izbacio novu Z97I GAMING ACK matičnu ploču

MSI Z97I GAMING ACK

MSI je na tržište plasirao novu mini-ITX matičnu ploču namenjenu gejmerima – Z97I GAMING ACK. Štampana ploča ima zanimljiv novi dizajn, a treba spomenuti i Killer WiFi, kao i M.2 priključak za SSD.

Prema navodima proizvođača, novi Killer DoubleShot Pro ACK obezbeđuje 2,9 puta brži protok podataka i 3,5 puta nižu latenciju u odnosu na tradicionalna Wireless-N rešenja. Killer Smart Teaming omogućava uparivanje bežične i LAN konekcije za dobijanje brzina do maksimalnih 1,867Gbps. Pritom, Advanced Stream Detect tehnologija za online igre automatski klasifikuje i daje prioritet aplikacijama osetljivim na latenciju, a korisnici pored toga na raspolaganju imaju i smart aplikacije koje omogućavaju kontrolisanje protoka. 

 

M.2 priključak koristi PCI Express 2.0 x2 interfejs i omogućava brzine transfera podataka do 10Gb/s, što je za 67% brže od SATA3 rešenja. Nova Z97I GAMING ACK ploča je dizajnirana tako da se M.2 slot nalazi na dnu i podržava dve različite veličine SSD-a.

 

MSI Z97I GAMING ACK 1 T MSI Z97I GAMING ACK 2 T MSI Z97I GAMING ACK 3 T

 

MSI je redizajnirao kompletnu štampanu ploču, čime je i 1150 CPU soket pomeren, a ovakav dizajn omogućava jednostavnu instalaciju velikih CPU kulera i vodenih rešenja za hlađenje.

 

Izvor: Guru3D

 

Komentarišite na forumu