| Vesti | Hardver | Lenovo redizajnira ThinkPad Yoga i ThinkCentre poslovne računare
Hardver

Lenovo redizajnira ThinkPad Yoga i ThinkCentre poslovne računare

Lenovo ThinkCentre Tiny

Lenovo je najavio ozbiljno redizajniranje ThinkPad Yoga i ThinkCentre serija poslovnih računara. Nedavnim istraživanjem kompanije Lenovo, u kojem je učestvovalo preko 6 hiljada kompanija, ustanovljeno je da su bezbednost, mobilnost i pouzdanost najveći problemi sa kojima se korisnici susreću i da četvrtina ispitanika planira da uvrsti konvertibilne uređaje u poslovanje svojih kompanija. Poslednja generacija tanjih i lakših ThinkPad Yoga 260 i 460 konvertibilnih laptopova i ThinkCentre desktop računara sa Windows 10 operativnim sistemom je dizajnirana tako da korisnicima pruži rešenja za njihove najvažnije potrebe.

Podaci koji su prikupljeni tokom istraživanja kompanije Lenovo ukazuju na to da 53% zaposlenih radi od kuće u nekom trenutku tokom svog radnog vremena, 61% često ide na poslovna putovanja, a 46% ispitanika je starosti između 18 i 34 godine. Ovi korisnici koji su skloni progresu predstavljaju novu radnu snagu kojoj je neophodna nova tehnologija kako bi se izborila sa svakodnevnim iskušenjima i borbi sa konkurentima. Njima su neophodni uređaji koji su pouzdani i prenosivi i na čije performanse neće uticati nikakvi faktori. 

ThinkPad Yoga 260 i 460 su savršena rešenja za moderne korisnike. Pametna fleksibilnost nudi korisnicima slobodu da rade na svojim zadacima u režimu koji je odgovarajuć za taj zadatak. Jedinstvene karakteristike kao što je LTE-A bežična WAN povezanost nude i do tri puta veću brzinu od LTE, a integrisane sigurnosne opcije, kao što je smartcard i očitavanje otiska prsta, pružaju maksimalnu zaštitu informacija. Još preciznija i dopunjiva ThinkPad Pen Pro olovka obogaćuje Windows 10 iskustvo, i u kombinaciji sa Lenovo WRITEit aplikacijom, pravi revoluciju u načinu na koji korisnici komuniciraju sa svojim ThinkPad Yoga računarom. Yoga 460 je dostupan sa čistim WQHD ekranom i diskretnom grafikom i to ga čini konvertibilnim laptopom visokih performansi.

 

Lenovo ThinkCentre Tiny 1

 

IT stručnjaci će biti mirni uz prepoznatljivu ThinkPad pouzdanost i standardizovane alate za podešavanje. Pored toga, veliki izbor konfiguracija im omogućava da odgovore na zahteve krajnjih korisnika. Dostupni u crnoj i srebrnoj boji, novi proizvodi će biti opramljeni najnovijim Intel Core procesorima 6. generacije, sa do 16GB memorije i PCIe SSD hard diskovima. Rukovođenje računarom je jednostavnije i efikasnije sa novim OneLink+ Dock-om, koji ima duplo veću brzinu prenosa i koji omogućava 4K prikaz, kao i sa drugim vezama koje se uspostavljaju putem jednog kabla.

 

Lenovo ThinkCentre Tiny 2

 

Originalni ultra-small factor desktop računar, ThinkCentre Tiny, i dalje nema konkurenta kada je u pitanju kombinacija veličine, performansi i pouzdanosti, kao i veliki izbor opcija za nadogradnju. To se posebno odnosi na novi Lenovo Pro WiDi adapter koji olakšava bežičnu povezanost sa ekranima koji su WiDi-kompatibilni i na taj način eliminiše nagomilavanje kablova.

 

Lenovo ThinkCentre Tiny 3

 

U nedavnom internom testiranju kompanije Lenovo, ThinkCentre M900 Tiny je imao bolje rezultate od glavnih konkurenata za 48%, a od prve generacije Tiny računara za 128%, delimično zahvaljujući i podršci za novi PCIe hard disk koji nudi bolje performanse od standardnih SSD-ova. Sa novim opcionim filterima za prašinu, koji smanjuju njeno nagomilavanje i uticanje na performanse i pouzdanost, Tiny serija se smatra pouzdanijom nego ikad.

 

Lenovo ThinkCentre Tiny 4 T

 

Nova generacija, uključujući i novi M900z višenamenski računar, kao i M900, M700 i M600 tower, small form factor i Tiny desktop računare, će zaštititi podatke krajnjih korisnika uz pouzdana bezbednosna rešenja protiv neželjenih fizičkih upada. Pored toga, Lenovo je povećao obim testiranja cele ThinkCentre serije, kada je u pitanju pouzdanost. Pored testova izdržljivosti, koji podrazumevaju udarce, padove i druge standardne testove, ThinkCentre Tiny prolazi i kroz osam napornih Mil-spec testova, uključujući i rad na ekstremnim temperaturama, pesku i velikim nadmorskim visinama, kako bi bili sigurni da će računar narednih godina nastaviti da pruža pouzdane performanse u svakom okruženju.

 

Lenovo ThinkCentre Tiny 5 T

 

Sa najnovijim Intel Core procesorima 6. generacije, ThinkCentre M serija nudi širok spektar različitih hard diskova i grafičkih opcija, dok su nadogradnja i održavanje olakšani uz pristup računaru koji ne zahteva nikakav alat. Rešenja za upravljanje računarom, kao što su Intel vPro, PC Cloud Manager i Microsoft System Center Configuration Manager, kreirana su kako bi smanjila ukupan trošak vlasnika računara i opterećenje usluge podrške.

 

Lenovo ThinkCentre Tiny 6 T

 

Preporučena maloprodajna cena za ThinkPad Yoga 260 i 460 će iznositi 949, odnosno 1049 američkih dolara. ThinkPad Yoga 260 će biti dostupan početkom novembra u određenim zemljama, dok će ThinkPad Yoga 460 biti dostupan početkom oktobra. ThinkCentre M900z će biti dostupan u određenim državama u novembru, sa početnom cenom od 929 američkih dolara. ThinkCentre M900 tower i small form factor računari će biti dostupni u određenim državama u poslednjem kvartalu 2015., sa početnom cenom od 799, odnosno 779 američkih dolara. ThinkCentre M900, M700 i M600 Tiny desktop računari će takođe biti dostupni u poslednjem kvartalu ove godine, sa početnim cenama od 749, 499, odnosno 399 američkih dolara.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu