| Vesti | Hardver | Lenovo predstavlja novi portfolio ThinkPad proizvoda
Hardver

Lenovo predstavlja novi portfolio ThinkPad proizvoda

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Kompanija Lenovo je na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike, CES 2015, najavila novi portfolio ThinkPad proizvoda za 2015. godinu. Tu spada i njihov do sada najlakši ultrabook, ThinkPad X1 Carbon, sa dijagonalom ekrana od 14 inča. ThinkPad brend slavi sto miliona distribuiranih jedinica i Lenovo koristi tu priliku da se zahvali svim korisnicima ThinkPad-a u poslednje dve decenije.

Pored novog ThinkPad X1 Carbon ultrabooka, predstavljeni su i ThinkVision X24 monitor sa ultra tankim IPS panelom, kao i ThinkPad Stack baza za punjenje koja nudi „mix and match” dodatke za poboljšanje produktivnosti i urednosti.

Treća generacija X1 Carbon modela predstavlja najlakši ultrabook sa ekranom od 14 inča i nudi nove opcije, kao što je dobro osvetljeni FHD panel, PCIe SSD i dugotrajna baterija. Novi ThinkPad X1 Carbon ima masu od svega 1,3kg i smešten je u izdržljivo i robusno kućište izrađeno od karbon-fibera. Pokreće ga Intel Core procesor pete generacije i Intel HD GT2 grafika.

 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 01 T Lenovo ThinkPad X1 Carbon 02 T
   
Lenovo ThinkPad X1 Carbon 03 T Lenovo ThinkPad X1 Carbon 04 T

 

ThinkVision X24 monitor opremljen je novom generacijom panela Neo-Blade IPS, dijagonale 23,8 inča i debljine svega 7,5mm. Ovaj monitor nudi Full HD rezoluciju sa uglom gledanja od 178 stepeni, kao i DisplayPort i HDMI priključke.

 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 05

 

ThinkPad Stack je napravljen radi mobilnosti i nudi razne dodatke koji zauzimaju malo mesta, dok Pogo pin tehnologija omogućava da svi dodaci bolje rade zajedno. Ovaj Power Bank od 10 000 mAh, puni baterije telefona i tableta, dok USB 3.0 hard disk od 1TB čuva podatke, a Wireless Access Point pruža stabilan bežični internet za vreme putovanja. Tu je i Bluetooth zvučnik koji se lako uparuje sa ThinkPad sistemima radi audio reprodukcije.

 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 06

 

Ažurirani portfolio ThinkPadproizvoda za 2015. godinu nudi proširenu poslovnu klasu uređaja koje pokreću Intel Core procesori pete generacije.

 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 07 T Lenovo ThinkPad X1 Carbon 08 T Lenovo ThinkPad X1 Carbon 09 T

 

Tu spadaju nove ThinkPad serije X, T, L i E koje dolaze sa dugotrajnim baterijama, dobro osvetljenim i jasnim ekranima rezolucije do 3K, i svim neophodnim priključcima za gledanje, deljenje i transfer podataka.

 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10 T Lenovo ThinkPad X1 Carbon 11 T Lenovo ThinkPad X1 Carbon 12 T

 

ThinkPad X1 Carbon uređaji su dostupni od ovog meseca, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 1249 američkih dolara za najjeftiniji model. ThinkPad X250 ima preporučenu maloprodajnu cenu od 1149 dolara i biće dostupan od februara, dok će se monitor ThinkVision X24 na tržištu naći od aprila, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 249 američkih dolara. ThinkPad Stack dodaci će biti dostupni od sredine aprila i to: Bluetooth zvučnik po ceni od 89,99 dolara, Power Bank od 10 000 mAh po ceni od 49,99 dolara, ThinkPad Wireless Access Point po ceni od 199,99 dolara, ka oi hard disk od 1TB, takođe po preporučenoj maloprodajnoj ceni 199,99 američkih dolara.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar