| Vesti | Hardver | Lenovo predstavlja nove mobilne telefone
Hardver

Lenovo predstavlja nove mobilne telefone

Lenovo VIBE Z A859 S650 S930

Kompanija Lenovo je posle najave dva 28″ monitora na CES-u  predstavila Lenovo Vibe Z – svoj prvi LTE smart telefon, veoma tanak i brz uređaj sa podrškom za upravljanje pokretima, softverom za obradu fotografija i drugim vrhunskim tehnologijama. Kao pratioce modela Vibe Z, kompanija Lenovo je predstavila i trio smart telefona, počevši sa S930 koji poseduje ekran dijagonale 6″ namenjen ljubiteljima multimedijskih sadržaja, S650 sa dijagonalom od 4,7″ i „Tweener“ A859  dijagonale 5″.

Ova četiri nova uređaja dopunjuju postojeći portfolio telefona kompanije Lenovo koji obuhvata i cenovno najprihvatljivije modele, ali i premijum modele dostupne u nekoliko cenovnih razreda. Lenovo, trenutno treći najveći globalni proizvođač mobilnih smart uređaja u svetu, agresivno se proširio na tržište smart telefona u svetu, predstavljanjem pametnih telefona u 18 zemalja, među kojima je i Srbija.

 

 

Vibe Z objedinjuje LTE, stil i vrhunsku tehnologiju

Kao prvi smart telefon kompanije Lenovo koji u celini podržava LTE tehnologiju Vibe Z nudi super – brzi upload i download podataka da bi zadovoljio i najveće prohteve korisnika. Vibe Z je opremljen sa slotom za jednu micro-SIM karticu i podržava i 802.11ac WiFi i Bluetooth 4.0.

 

Lenovo VIBE Z 

Vitki Vibe Z dolazi u tankom srebrnom ili titanijumskom kućištu debljine samo 7,9mm sa masom od samo 147 grama. Korisnici će ceniti njegovu laserski ugraviranu poleđinu koja dodirom podseća na tkaninu što ga čini udobnim za držanje. Njegov IPS ekran dijagonale 5,5″, fullHD rezolucije ima široki ugao gledanja. Vibe Z nije samo lep spolja, on poseduje odlične performanse počevši sa Qualcomm Snapdragon 800 Quad – core procesorom. Uz 2 GB memorije i do 16 GB skladišne memorije, Vibe Z pruža dovoljno prostora za hiljade omiljenih fotografija i desetine video snimaka.

Sa softverom prilagođenim za snimanje i kamerom visoke rezolucije, Vibe Z prevazilazi karakteristike drugih smart telefona. Zadnja kamera rezolucije 13 MP sa velikim otvorom blende F1.8 odlično se nosi sa situacijama slabe osvetljenosti pri snimanju fotografija, a prednja kamera poseduje rezoluciju od 5MP. Super kamera i super galerija Lenovo aplikacije omogućiće korisnicima da lako dodaju zabavne efekte na svojim fotografijama. Vibe Z nudi specifičan Lenovo sofver koji podržava upravljanje pokretima za korišćenje na većim ekranima.

 

S serija smart telefona nudi mobilnu multimediju

S930 savršeno zadovoljava najveće zahteve korisnika, nudeći audio visoke definicije i razna poboljšanja za zvuk koja dopunjuju filmsko i igračko iskustvo. Model S650 je moćni džepni multimedijalni uređaj. Oba modela imaju srebrno kućište slično modelu Vibe Z, laserski ugraviranu poleđinu koja podseća na tkaninu. Dok S930 raspolaže ekranom od 6″ u visokoj rezoluciji od 1280x720px, model S650 poseduje kompaktni ekran dijagonale 4,7″ sa rezolucijom od 960x540px.

 

Lenovo S930 

S930 pružaju impresivno i bogato audio iskustvo sa svojim duplim zvučnicima i Dolby Digital sistemom, a poseduje i direkcione senzore za kretanje u 3D.

 

Lenovo S650

MediaTek Quad Core procesor i Android 4.2 spakovani su u 8,7mm tankom kućištu, a i S930 i S650 podržavaju tehnologije koje pomažu korisnicima da izvuku maksimum iz svog uređaja, što uključuje i dual SIM kartice. Njihova zadnja kamera ima rezoluciju od 8 MP sa blicem, kao i naprednu prednju kameru. Tu su i Lenovo Super camera i Super galerija aplikacije za dodavanje efekata na fotografije i 8 GB prostora za skladištenje. Oba modela uključuju kontrole pokretima i najnovija Lenovo prilagođavanja operativnog sistema.

 

A859 model sjajnih performansi

Osmišjen kao model sjajnih performansi Lenovo A859 smart telefon kombinuje nekoliko jedinstvenih karakteristika koje pružaju vrlo ugodno iskustvo.

 

Lenovo A859

 

Dostupan u beloj ili crnoj boji, tanak svega 9,2mm i sa IPS ekranom dijagonale 5″ u rezoluciji od 1280×720 sa širokim uglom gledanja. Kao i novi modeli serije S i ovaj model podržava dualSIM. Srce ovog telefona čini MediaTek 6582 procesor i Android 4.2 operativni sistem. Njegova glavna kamera ima rezoluciju od 8 MP, a tu je i 8 GB prostora za skladištenje podataka.

 

Cene i dostupnost

Vibe Z će se inicijalno biti dostupan od februara u Indoneziji, Maleziji, Tajlandu, Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Filipinima. S930 i S650 i A859 modeli će uskoro biti dostupni u zemljama u kojima Lenovo podaje svoje smart telefone.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar