| Vesti | Hardver | Lenovo osvaja „Zlatna zvezda u usponu“ priznanje
Hardver

Lenovo osvaja „Zlatna zvezda u usponu“ priznanje

Lenovo Gold Rising Star

Lenovo je dobio jedno od najprestižnijih priznanja tehnološke industrije – Evropske „Zvezde u Usponu“ (Rising Star), koje dodeljuje Global Technology Distribution Savet (GTDC), za izuzetan regionalni rast prodaje tokom protekle godine preko svojih distributivnih partnera.

Članovi GTDC-a su najuspešniji svetski distributeri tehnologija, ostvaruju više od 130 milijardi dolara u prodaji proizvoda širom sveta. Da bi se kvalifikovali za nagradu “Zvezda u Usponu”, proizvođači moraju da ostvare prodaju odgovarajućih proizvoda preko članova GTDC za najmanje godinu dana.

Selekcije za zlatnog, srebrnog i bronzanog pobednika u svakoj kategoriji prihoda zasnovane su na podacima koje obezbeđuje CONTEXT SalesWatch za period april 2013 – mart 2014.

 

 

Lenovo je osvojio zlatnu nagradu organizacije u kategoriji kompanija sa prihodima iznad € 500 miliona. Izabran je među samo 15 evropskih pobednika, od stotina proizvođača i izdavača koji se oslanjaju na distributere da ispune zahteve za proizvodima i uslugama iz oblasti provajdera tehnoloških rešenja. Ceremonija dodele nagrada održana je 12. juna , u Barseloni.

Dobtinici zlatne, srebrne i bronzane zvezde odabrani su u pet prihodovnih kategorija zasnovanih na prodaji tokom protekle godine, po podacima CONTEXT SalesWatch distributivnog panela.

Ovogodišnje GTDC „Zvezde u usponu“ dodeljene su u sledećim prihodovnim kategorijama:

 

  • €500 Miliona i iznad
  • €250 Miliona – €500 Miliona
  • €100 Miliona – €250 Miliona
  • €50 Miliona – €100 Miliona
  • €25 Miliona – €50 Miliona

 

Pobednici kategorije prihoda €500 Miliona i iznad su:

Kompanija

Rang Zvezde u Usponu

Lenovo

Zlatna

Apple

Srebrna

Samsung

Bronzana

 

„Kanalna prodaja igra ključnu ulogu u našim izuzetnim rezultatima. Naši partneri su nam pomogli da se konsolidujemo kao broj jedan u prodaji PC računara i drugi na svetu po veličini PC proizvođača u regionu EMEA, gde kanal prodaje predstavlja 95% našeg ukupnog poslovanja“, rekao je Vinsent Faukuenot, potpredsednik odeljenja “Products & Channels” kompanije Lenovo EMEA. „Mi smo, kao kompanija, vodeći u novim kategorijama proizvoda poput multi-mode uređaja, brzo osvajamo tržišni udeo u tabletima, proširujemo naše poslovanje sa smart telefonima, a postavljamo stubove za hiper-rast u domenu servera, sa namerom kupovine IBM X86 serverske jedinice. Stvaramo nove mogućnosti za distributivnu mrežu, da rade sa nama i unaprede svoje poslovanje. Nastavljamo da investiramo u naš odnos kako bi obezbedili da zajedno sa partnerima ostvarimo svoje ambicije.” Kažu predstavnici kompanije.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu…