| Vesti | Hardver | Lenovo laptop YOGA 900 dostupan i u Srbiji
Hardver

Lenovo laptop YOGA 900 dostupan i u Srbiji

Lenovo YOGA 900

Kompanija Lenovo je objavila da će novi konvertibilni laptop iz YOGA serije, YOGA 900, biti dostupan i na srpskom tržištu. Pre četiri godine, kompanija Lenovo počela je da unosi promene u način na koji ljudi svakodnevno koriste računare, tako što je napravila uređaj koji predstavlja kombinaciju inovativnog dizajna i funkcionalnosti. Tada je nastao prvi konvertibilni laptop na svetu, pod nazivom YOGA.

Lenovo sada želi i korisnicima u Srbiji da predstavi novi YOGA 900 laptop, najtanji konvertibilni laptop na svetu sa Intel Core procesorom, koji predstavlja kombinaciju odličnih performansi i neverovatne mobilnosti uz prepoznatljive YOGA šarke. 

Lenovo YOGA 900 laptop je opremljen Intel Core i7 procesorom šeste generacije. Izuzetno je tanak i lagan – širok je svega 14,9mm, a težak 1,29kg – i korisnicima pruža značajnu fleksibilnost sa svoja četiri režima rada (laptop, stojeći, šator i tablet), omogućavajući im da rade, gledaju multimedijalni sadržaj ili se zabavljaju.

 

Lenovo YOGA 900 1 T Lenovo YOGA 900 2 T

 

Lenovo je i u ovaj model laptopa ugradio prepoznatljive šarke koje su napravljene od 800 pojedinačnih delova. Vidljivo poboljšan sistem šarki kreiran je radi lakše rotacije, kako bi korisnici jednostavno menjali režime rada, odnosno položaje YOGA 900 laptopa.

 

Lenovo YOGA 900 3 T Lenovo YOGA 900 4 T

 

Opremljen baterijom kapaciteta 50% većim u odnosu na prethodne generacije, YOGA 900 može izdržati i do 9 časova video reprodukcije, i maksimalno iskorišćava opciju Windows 10 Continuum. IPS QHD+ (3200 x 1800p) displej od 13,3 inča nudi širok ugao gledanja i maksimalno koristi sve prednosti Windows 10 operativnog sistema, prikazujući digitalni sadržaj u realnim i živopisnim bojama. Multimedijalno iskustvo je značajno poboljšanoo uz JBL stereo zvučnike i Dolby Audio Premium zvučni sistem, koji obezbeđuje čist i prodoran zvuk.

 

Lenovo YOGA 900 5 T Lenovo YOGA 900 6 T

 

Novi YOGA 900 laptop opremljen je i Samsung SSD-om koji obezbeđuje kapacitet za skladištenje podataka do 16GB, za pouzdanije i brže iskustvo uz minimalnu buku. Iz kompanije naglašavaju da su, i pored izuzetno tankog dizajna, značajno uspeli da poboljšaju sistem hlađenja. Zahvaljujući karakterističnom rešenju za regulisanje toplote i jedinstvenom dizajnu ventilatora, ovaj model YOGA laptopa ima bolji sistem hlađenja koji radi uz manje buke.

 

 

„Od kada smo prvi put predstavili kategoriju konvertiblnih laptopova pre tri godine, bilo nam je jasno da se korisnicima dopada fleksibilnost i mobilnost naših višenamenskih proizvoda,“ izjavio je Jovan Glamočanin, direktor kompanije Lenovo za Adriatic regiju. „Novi YOGA 900 nije tradicionalni računar. Analizirali smo realne potrebe korisnika kako bismo ovaj laptop učinili što tanjim i laganijim i obezbedili visok stepen mobilnosti koju korisnici zahtevaju. Pri tome smo vodili računa da poboljšamo same karakteristike računara, kao i prepoznatljive šarke na YOGA uređjima, kako bismo obezbedili glatku promenu između različitih režima rada.“

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu