Quantcast

pon

24

dec

2012

LC-Power predstavio Sina-1 tablet Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

LC-Power dobio i Sina!

 

LC-Power Sina-1 tabletImena koje kompanija LC-Power daje svojim tabletima neodolivo podsećaju na dobro poznate reči ovog jezičkog podneblja. Kada smo testirali Mira-1 tablet, koji je ujedno bio i prvenac u svetu tableta LC-power-a, tada je podnaslov recenzije bio „Ispod Mire sto đavola vire“.

Posle Mira-1 tableta, nismo dugo čekali na naslednika u vidu tableta „Mira-2“, a sada nam se čini da je LC-Power napravio i sina. Čisto da ne mislite da smo izgubili razum i da „baljezgamo“, naravno, šalimo se - novi tablet ove kompanije ima naziv „Sina-1“, a mi smo, jel te, malo troll-ovi...

Sina-1 tablet na papiru deluje veoma ozbiljno, a ako je suditi po prethodno testiranom Mira-1 tabletu, verujemo da će ovo biti novi Best Buy tablet u okviru cene od oko 200 eura.

 

 

LC-Power Sina-1 tablet 10

 

Mnogi su kao zamerku Mira-1 i Mira-2 tabletima naveli rezoluciju i single core procesor. Istini za volju, sa prvim možemo da se složimo, ali na našem testu Mira-1 tablet se ponašao odlično, i nije se osećalo da je reč o single core procesoru, pa se podsetite toga:

 

 

Izgleda da je LC-Power slušao pažljivo publiku, pa Sina-1 ima odnos dijagonala 16:10 u rezoluciji od 1280x800px, dok je u pitanju dual core ARM Cortex A9 procesor koji radi na 1,5 GHz. Za procesiranje grafike je zadužen quad core Mali 400 GPU na taktu od 250 MHz, a sve navedeno je potrepljeno sa 1 GB DDR3 radne memorije!

 

LC-Power Sina-1 tablet 02 T LC-Power Sina-1 tablet 03 T LC-Power Sina-1 tablet 04 T
LC-Power Sina-1 tablet 07 T LC-Power Sina-1 tablet 09 T LC-Power Sina-1 tablet 08 T
LC-Power Sina-1 tablet 05 T LC-Power Sina-1 tablet 06 T LC-Power Sina-1 tablet 11 T

 

Pored toga, Sina-1 poseduje i 16GB NAND-Flash memorije sa mogućnošću proširenja Micro-SD karticom od 32GB. Kapacitivni IPS panel je veličine 10,1“, a sve to radi po Andorid 4.1 OS-om na bateriji kapaciteta 5800 mAh! Ono što je takođe zanimljivo je izrada Sina-1 tableta, koji je mahom izrađen od aluminijuma!

 

LC-Power Sina-1 tablet 01

 

Naravno, tu je pregršt konektora, koje najčešće ne srećemo u cenovnom rangu od oko 200 eura, kao recimo HDMI 1.3 konektor, i dva USB-a, pa obavezno bacite pogled na OVAJ PDF.

Ostaje samo da se sačekamo ovaj uređaj na testu pa da javimo utiske iz prve ruke – što bi se reklo.

 

Izvor: LC Power

 

Komentarišite na forumu...