| Vesti | Hardver | Lansiran Radeon Pro Duo
Hardver

Lansiran Radeon Pro Duo

radeon-pro-duo-briefing-deck-page-001

AMD je danas na tržištu lansirao Radeon Pro Duo koji karakteriše LiquidVR, najbolja svetska platforma za kreiranje i konzumiranje VR sadržaja. Radeon Pro Duo grafička karta je namenjena za sve aspekte kreiranja VR sadržaja, uključujući zabavu, edukaciju, novinarstvo, medicinu i video produkciju. Sa 16 teraflopsa procesne moći, Radeon Pro Duo nudi kompletno rešenje za razvoj VR-a, tako što omogućava brži razvoj sadržaja i dostupnost na tržištu u rekordnom roku.

Sa ubrzanim razvojem virtuelne realnosti raste i njena potreba za sve većom procesnom moći. Zahvaljujući prethodno razvijenim tehnologijama karakterističnim za FirePro i Radeon proizvode, novi Radeon Pro Duo sa LiquidVR i sa dodatim SDK-om je (po rečima AMD-a) trenutno najbrža platforma za grafičko i VR iskustvo.

 

 

radeon-pro-duo-briefing-deck-page-006 t

 

„Uz pomoć Radeon Pro Duo, naš cilj je da rešimo veće probleme sa kojima se developeri suočavaju, i to redukcijom latencija i akceleracijom VR pajplajna kroz blisku saradnju sa zajednicom koja pomaže kreiranju sadržaja i sa AMD LiquidVR tehnologijom“- poručuju iz AMD-a.

Radeon Pro Duo je napredan i snažan grafički akcelerator sa dva grafička procesora, koji isporučuju performanse potrebne VR dizajnerima, kreatorima sadržaja i VR konzumerima.

 

radeon-pro-duo-briefing-deck-page-018 t

 

AMD Radeon Pro Duo je inicijalno proizvod iz AMD VR Ready Creator linije i što je važnije, takođe je platforma izbora Crytek VR First inicijative. Ovaj program je namenjen uzgoju novih talenata direktnom podrškom VR laboratorijama na koledžima i univerzitetima širom sveta. Radeon Pro Duo je trenutno najbolje rešenje u domenu VR-a i kao takvo predstavlja sasvim odgovarajući hardver za potrebe najvećih umova u oblasti razvoja.

 

 radeon-pro-duo-briefing-deck-page-007 t  radeon-pro-duo-briefing-deck-page-008 t

radeon-pro-duo-briefing-deck-page-005 t

radeon-pro-duo-briefing-deck-page-003 t radeon-pro-duo-briefing-deck-page-004 t

 

AMD Radeon Pro Duo će biti dostupan danas (26.april) od strane odabranih partnera, a preporučena cena će biti 1499$.

 

Izvor: AMD

Komentarišite na forumu