| Vesti | Hardver | Koje su Gigabyte matične ploče spremne za Kaveri?
Hardver

Koje su Gigabyte matične ploče spremne za Kaveri?

Gigabyte Kaveri A88X A78 A55

AMD A88X, A55 i nadolazeći A78 bazirani modeli

 

Gigabyte je jedan od vodećih proizvođača matičnih ploča i grafičkih karti. Ova kompanija je najavila pre par dana modele matičnih ploča sa zvaničnom podrškom za narednu generaciju AMD A-Seriju Kaveri APU-ova baziranu na dugo očekivanoj Steamroller arhitekturi.

Gigabyte Kaveri podrška uključuje aktuelne matične ploče sa AMD A88X i A55 (rev3.0) platformom i nadolazeće matične ploče sa A78 čipsetom.

 

 

Omogućavajući podršku na aktuelnim Gigabyte AMD matičnim pločama, za nove AMD A-Serije APU-ove, Gigabyte obezbeđuje korisnicima da iskoriste novi pristup dizajnu PC arhitekture”, komentarisao je Henry Kao, potpredsednik Gigabyte divizije za matične ploče.

 

Henry Kao Gigabyte

 

Zatim je i dodao: “Kombinujući najviši nivo kvaliteta dizajna sa najnaprednijim setom karakteristika, Gigabyte FM2+ matična ploče nude najbolje korisničko iskustvo za ovu novu A-Seriju APU-ova”.

„Ova FM2+ Serija matičnih ploča iz Gigabyte-a je najbolji primer za našu novu A-Seriju APU-ova”, izjavio je Bernd Lienhard, korporativni potpredsednik i generalni menadžer, klijentske poslovne jedinice, AMD, i dodao: „U saradnji sa Gigabyte-om, AMD je ponosan što omogućava u potpunosti optimizovano korisničko iskustvo u smislu sirovih performansi kreirajući pritom vodeće industrijsko vizuelno i audio iskustvo sa najnovijom generacijom naših APU-ova”.

 

Bernd-Lienhard AMD

 

Gigabyte matične ploče FM2+ Serije

Gigabyte matične ploče FM2+ Serije izlažu veliki broj karakteristika i tehnologija koje ih odvajaju od konkurencije, uključujući Gigabyte AMP-UP Audio koji poseduje nadogradivi OP Amp, Nichicon kondenzatore studijske klase i Gain Boost prekidače. True Digital Power naponska sekcija je kombinovana sa Triple Display podrškom koja uključuje podršku za AMD Dual Graphics i AMD Eyefinity tehnologiju. Gigabyte matične ploče FM2+ serije takođe obezbeđuju podršku za nativnu 4K rezoluciju preko Display port i HDMI portova.

 

Gigabyte Kaveri A88X A78 A55 1 T

 

Gigabyte matične ploče FM2+ Serije takođe integrišu širok spektar karakteristika koje su dizajnirane tako da osiguraju dugotrajnu stabilnost i dugovečnost vašeg PC-ja. DualBIOS osigurava da su korisnici zaštićeni od otkaza BIOS-a, dok ekskluzivni dizajn PCB-a sa 2x više bakra optimizuje disipaciju toplote sa kritičnih naponskih delova matične ploče. Jedan-osigurač-po-portu osigurava da svaki USB port ima svoj osigurač koji sprečava neželjene otkaze USB portova.

 

Najbitnije stvari AMD Kaveri platforme

Najnoviji AMD A10-7850K i A10-7700K APU-ovi integrišu unapređena CPU jezgra bazirana na „Steamroller“ arhitekturi sa novim i unapređenim Radeon grafičkim jezgrima. Podržavajući nativni 8 GT/s PCI Express gen 3.0 i DX11.1 grafiku, ovi novi AMD A-Serije APU-ovi takođe nude nativnu podršku za displeje 4K rezolucije na HDMI i DisplayPort-u.

 

Gigabyte Kaveri A88X A78 A55 2 T

 

Heterogena sistemska arhitektura (HSA)

Održavana od strane HSA Fondacije, HSA je sistemska arhitektura koja omogućava akceleratorima kao što je grafički procesor (GPU) da izvršava operacije na procesorskom nivou kao sistemski CPU, obezbeđujući do 50 odsto bolje GPU performanse i do 20 odsto više izvršenih x86 instrukcija po ciklusu u poređenju sa prethodnim implementacijama. Novi APU-ovi AMD A10 serije su prvi desktop procesori koji implementiraju prednosti HSA.

 

Gigabyte Kaveri A88X A78 A55 3 T

 

AMD TrueAudio tehnologija

Najnoviji APU-ovi AMD A-Serije su takođe prvi opremljeni AMD TrueAudio tehnologijom, novim programabilnim audio pajplajnom koji fundamentalno redefiniše kako se digitalni zvuk procesira. Omogućavajući grafičkim jezgrima da barataju procesuiranjem zvuka i prostornom pokrivenosti, postojanosti zvuka, limiterima i simultanim procesiranjem glasa, razvojni timovi igara imaju veću umetničku slobodu nego ikad do sada, omogućavajući značajno realističnije i kvalitetnije audio iskustvo.

 

Gigabyte Kaveri A88X A78 A55 4 T

 

Spisak Gigabyte modela matičnih ploča iz FM2+ serije

 

AMD A88X platforma

G1.Sniper A88XF2A88X-UP4F2A88X-D3HF2A88X-HD3
F2A88XM-D3HF2A88XM-HD3F2A88XM-DS2F2A88XN-WIFI

AMD A55 platforma (rev3.0 i novije)

F2A55-DS3F2A55M-HD2F2A55M-DS2F2A55M-S1

AMD A78 platforma (nadolazeći modeli)

F2A78M-D3HF2A78M-HD2F2A78M-DS2F2A78M-S1

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar