| Vesti | Hardver | Kaspersky Lab pokreće online radar za najopasnije sajber pretnje
Hardver

Kaspersky Lab pokreće online radar za najopasnije sajber pretnje

Kaspersky Online Radar

Kako složene operacije sve češće postaju osobenost savremenog sajber kriminala, kompanija Kaspersky Lab pokreće online servis koji spaja sve dostupne informacije o najsofisticiranijim sajber kampanjama. Interaktivni projekat „Targeted Cyberattack Logbook“ prikazuje istraživanje i analizu poznatog globalnog istraživačkog i analitičkog tima kompanije.

Trenutno portfolio tima sadrži rezultate višegodišnjeg istraživanja o 29 velikih ciljanih napada, obuhvatajući i kampanje visokog profila kao što su Regin, Darkhotel, Cloud Atlas i druge. Pomoću novog servisa, korisnici mogu da istraže veze između pretnji kao i njihove trendove i uticaj, ili da ispitaju ponašanje određenih pretnji. 

 

Svaki sajber napad je prikazan na vremenskoj osi u obliku broda – što je veći brod, to je duže napad aktivan. Trag iza broda prikazuje vreme od otrkivanja prvih uzoraka zloćudnih softvera do objavljivanja rezultata istraživačkog projekta. Intenzitet boje pokazuje broj žrtava.

 

Kaspersky Online Radar 1 T

 

Servis omogućava da budu viđene veze između različitih sajber kampanja i budu dobijene detaljne informacije o svakoj od njih, uključujući geografiju infekcija, način na koji se širio zlonamerni softver, koje su mete sajber kriminalaca i specifičnosti svakog napada. Odgovarajući filter sortira napade kategorije, omogućavajući da se izdvoje, na primer, pretnje koje su imale za cilj informacije o privatnim preduzećima u određenoj zemlji korišćenjem određenih tehnika.

 

Izvor: Kaspersky Lab

 

Komentarišite na forumu