| Vesti | Hardver | iPhone četvrte generacije
Hardver

iPhone četvrte generacije

apple

Još se nismo ni skrasili sa iPhone-om treće generacije, a u prilici smo da komentarišemo iPhone 4G. OK, znamo da ga Apple projektuje, a kako i ne bi kada im je to možda i najveći hit kada pričamo o finalnim proizvodima iz portfolija, ali je sve pod velom velike tajne. Momci sa Gizmodo sajta su se nekako dokopali inžinjerske verzije iPhone 4G uređaja, a naravno nisu mogli da odole, a da to podele sa ostatkom sveta…

U poređenju sa iPhone 3GS modelom, iPhone HD kako ga u Apple interno zovu, je teži za 3 grama, dakle okruglo 140g. Pored toga ima aluminijumski obod, kao i odvojene „+“ i „-“ dugmiće za regulaciju jačine zvuka.

 

iPhone_4G_2

 

Pored toga tu je Micro-SIM slot kao kod iPad-a, a i izmereno je da je baterija za 16% veća kada se priča o gabaritima.

 

iPhone_4G_1

 

Nadolazeći iPhone takođe poseduje dva mikrofona, a po svemu sudeći i kameru veće rezolucije od prethodnika ali se neznaju tačne specifikacije… Kamera poseduje blic, dok postoji i pomoćna koja služi za video pozive.

 

iPhone_4G_3

 

Novi uređaj ima displej veće rezolucije, a ako je sudeći po oštrini istog reč je o rezoluciji od 640×960 piksela, bar se tako pretpostavlja.

 

iPhone_4G_4

 

Po svemu sudeći prisutan je A4 SoC (System-on-a-chip). Naravno, ni jedna od navedenih informacija nije ozvaničena od strane Apple-a koji je premijeru iPhone 4G modela ostavio za jun. PCAXE je mišljenja da ove informacije nisu ni pod razno slučajno procurele i da je reč o veoma dobrom marketingu „Jabuke“. Realno gledano, niko taj marketing ne radi bolje do Apple i ovo je ako nas pitate veoma dobar potez poznate kompanije!

 

Izvor : tcmagazine

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar