| Vesti | Hardver | Gigabyte uspešan na Computex 2014 OC događajima
Hardver

Gigabyte uspešan na Computex 2014 OC događajima

Gigabyte Computex 2014 OC

Gigabyte Z97-SOC Force LN2 oborio višestruke svetske rekorde

 

Gigabyte je pre desetak dana predstavio novu ekstremnu overklokersku Z97X-SOC Force LN2 matičnu ploču. Dizajnirana posebno za najokorelije potrebe overklokera, SOC-Force LN2 se već istakao među Z97 overklokerskim pločama na ovogodišnjim Computex OC takmičenjima.

Gigabyte Z97X-SOC Force LN2 je opremljen sa najnovijim Intel čipsetom 9. serije sa podrškom za 4. i 5. Generaciju Intel Core procesora. Ona je specijalno dizajnirana sa 2 memorijska DIMM slota koji se nalaze bliže procesorskom podnožju koji nema rupe za montiranje kulera. Baš zbog kraćeg puta od procesora do memorijskih slotova se vrlo lako postižu visoki klokovi DDR3 memorije.

Ova ploča je pod veštim rukama Gigabyte overklokera HiCookie, Sofos1990 i Dinos22-a, uspela da postavi najveću frekvenciju overklokovane memorije uživo na događaju na 4,5GHz koristeći Kingston HyperX Predator memoriju (XMP 2933MHz), obarajući skoro godinu dana star rekord od 4,4 GHz. Kasnije te nedelje na Kingston OC Takeover svetskom finalu, Gigabyte-ov tim je bio u mogućnosti da postavi još veću, rekordnu frekvenciju od 4,56 GHz.

 

Gigabyte Computex 2014 OC 1 Gigabyte Computex 2014 OC 2

 

Ali to nije bilo sve za novajliju Gigabyte overkloking linije proizvoda. Tokom nedelje Computex-a, različite kompanije uključujući Intel, Kingston i G.SKILL su bili domaćini nekoliko overklokerskih događaja i takmičenja, koji su postali savršeno mesto da Z97X-SOC Force LN2 pokaže da ide rame uz rame sa svojim rivalima. Z97X-SOC Force LN2 je bila atrakcija tokom Computex-a od strane 9. serije overklokerskih matičnih ploča.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar