| Vesti | Hardver | GIGABYTE predstavlja novu 100 seriju matičnih ploča
Hardver

GIGABYTE predstavlja novu 100 seriju matičnih ploča

GIGABYTE 100 Series

GIGABYTE najavljuje novu 100 seriju matičnih ploča, baziranih na Intel Z170 čipsetu, sa podrškom za 6. generaciju Intel Core procesora. Ova ažurirana platforma označava novu eru za desktop PC, sa nastavkom podrške za DDR4 i dodavanjem USB 3.1 priključka tipa C, uz veliki broj naprednih elemenata i tehnologija integrisanih na matičnim pločama.

Sa 100 serijom, GIGABYTE nudi tri segmenta matičnih ploča kako bi zadovoljio svačije specifične potrebe. Ultra Durable ploče su namenjene korisnicima koji traže dugotrajne i kvalitetne komponente, G1 Gaming targetira gejmere sa svojim najnovijim audio i grafičkim performansama, dok je SOC Force GIGABYTE namenjen onima koji hoće da izguraju performanse svog hardvera preko očekivanih granica. 

Sa novom 6. generacijom Core CPU rešenja i Z170 čipsetom, Intel obezbeđuje primetna poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju procesora i nove revolucionarne dodatke, kao što su podrška za Windows 10 i DirectX 12. Pritom novi 14nm CPU za LGA 1151 soket iz Intela donosi DDR4 i DDR3 podršku, i dovoljno snage da podrži do 3 nezavisna digitalna displeja i poboljša pun raspon BCLK overkloka.

 

GIGABYTE 100 Series 1 T

 

Intel USB 3.1 kontroler, trenutno najbrži USB kontroler u industriji, koristi 4 PCIe Gen.3 linije kako bi ponudio ukupni protok od 32Gb/s za brzine prenosa koje idu do 10Gb/s. Pojedine ploče GIGABYTE 100 serije obezbeđuju dvostruko povezivanje preko standardnog USB priključka tipa A i novog priključka tipa C.

 

GIGABYTE 100 Series 2 T

 

GIGABYTE Z170-Gaming G1 matične ploče poseduju osmojezgarni Creative Sound Core3D audio procesor sa vrhunskim Burr-Brown 127dB DAC-om. Audio na nivou diskretne kartice, integrisan je na ploču i poseduje sertifikovani konektor za slušalice koji prelazi 120dB+ SNR realnog zvuka. U kombinaciji sa SBX Pro Studio softverskim paketom, integrisano zvučno rešenje isporučuje novi nivo audio doživljaja sa realističnim okružujućim zvukom i mogućnostima da jasnije čujete specifične zvukove u gejming okruženju.

 

GIGABYTE 100 Series 3 T

 

Po prvi put na novoj 100 seriji matičnih ploča, GIGABYTE predstavlja inovaciju među Ultra Durable tehnologijama sa PCIe One Piece metalnim štitom. Dodatne kartice mogu biti ekstremno teške, kao posebno dugačke grafičke karte, i njihovo skidanje može prilično da optereti konektor. Inovativni štit iz jednog dela, izrađen je od nerđajućeg čelika i ojačava PCIe konektor, kako bi obezbedio potporu za teške grafičke karte.

 

GIGABYTE 100 Series 4 T

 

Tu je i GIGABYTE Killer mrežno rešenje, integrisano na određenim GIGABYTE Z170 matičnim pločama visoke klase. Kombinovanjem dve gigabitne LAN Killer E2400 sa Killer 1535 Wi-Fi karticom, ovo rešenje nudi 802.11ac + Bluetooth 4.1, dok Killer DoubleShot-X3 Pro aplikacija može da prioritetizuje i usmerava saobraćaj preko najbrže dostupne konekcije. Zajedničkim radom, trostruko LAN rešenje nudi bolje upravljanje saobraćajem, veće brzine prenosa i manje kašnjenje.

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu