| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavio X99-SOC Champion matičnu ploču
Hardver

Gigabyte predstavio X99-SOC Champion matičnu ploču

Gigabyte X99-SOC Champion

Gigabyte je na tržište zvanično izbacio X99-SOC Champion matičnu ploču koja trenutno drži svetski rekord za najvišu frekvenciju DDR4 memorije. Gigabyte će svoje proizvode na CES 2015 sajmu izlagati do 8. januara, a tom prilikom će uživo pokušati i da ponove rekord na X99-SOC Champion matičnoj ploči, koristeći tečni azot.

Posetioci će moći da vide i deset izložbenih primeraka računara, koje su posebno za CES 2015 sklopili Cyberpower, iBuypower, Origin PC, Maingear, XOTIC PC, Falcon NW i Digital Storm. Biće izloženo i nekoliko modovanih kućišta, i to od poznatih modera kao što su Richard Surroz, Bob Stewart i Larry Andersen. 

 

Gigabyte X99-SOC Champion ploča ima najnoviji Intel X99 čipset i podržava Intel Core i7 Extreme Edition procesore i najnovije DDR4 memorije. Jedinstvena karakteristika ove matične ploče je DIMM dizajn koji omogućava ekstremna overklokovanja memorije.

 

Gigabyte X99-SOC Champion 1 T Gigabyte X99-SOC Champion 2 T

 

Memorijski slot je smešten blizu CPU soketa, pa kraća putanja obezbeđuje bržu komunikaciju između DDR4 memorije i CPU-a, što overklokerima dozvoljava da dostignu visoke frekvencije DDR4 memorije.

 

Gigabyte X99-SOC Champion 3 T Gigabyte X99-SOC Champion 4 T

 

X99-SOC Champion poseduje jedinstvenu, potpuno digitalnu naponsku sekciju potpisanu od strane International Rectifier-a, a koristi četvrtu generaciju digitalnih PWM kontrolera i treću generaciju PowIRstage kontrolera. Ovakve karakteristike matične ploče entuzijastima omogućavaju postizanje visokih performansi.

 

Izvor: Guru3D

 

Komentarišite na forumu