| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavio Haswell baziran BRIX
Hardver

Gigabyte predstavio Haswell baziran BRIX

Gigabyte BRIX

Kompanija Gigabyte, jedan od vodećih proizvođača matičnih ploča i grafičkih karti, je predstavila sledeću generaciju kompaktnih PC računara (Gigabyte BRIX), koji u sebi sadrže poslednju tj. četvrtu generaciju Intel Core procesora – Haswell.

Gigabyte BRIX serija kompaktnih PC računara će koristiti Intel Celeron 2955U CPU sa radnim taktom od 1,4GHz pa sve do Intel Core i7-4500U sa radnim taktom od 1,8GHz.

 

 

Gigabyte BRIX je minijaturan uređaj u šta svedoče njegove dimenzije koje iznose 29,9 x 107,6 x 114,4 mm. Kao takav je idealan za HTPC, ili za korišćenje u firmama gde je mesto od izuzetne važnosti. Ako se uz sve to uzme činjenica da uz BRIX dolazi i VESA bracket kako bi se mogao montirati „iza“ monitora tako da se ne vidi, jasno je da je Gigabyte ciljao upravo na ovakav tip korisnika.

Sve što je potrebno da bi se BRIX pokrenuo je mSATA SSD, SO-DIMM memorija i OS.

 

Gigabyte BRIX 01

 

Konektivnost je vrlo važna stvar, te Gigabyte BRIX poseduje miniDP i HDMI port podržavajući tako izlaz na dva monitora sa do 4K rezolucijama. Tu su čak četiri USB 3.0 porta (dva na prednjem i dva na zadnjem panelu), kao i gigabitni mrežni port. Osim povezivanja preko LAN porta, Gigabyte BRIX ima miniPCI-e modul koji omogućava WiFi b/g/n standard zajedno sa bluetooth 4.0, tako da se može idealno uklopiti u mrežno okruženje bez kablova.

Moguće je i povezivanje drugih uređaja na BRIX kao što je tablet ili smart moblini telefon tako da se može dobiti remote funkcionalnost miša i testature kako bi se mogao kontrolisati BRIX.

 

Gigabyte BRIX konektori

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar