| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavio G1.Sniper A88X
Hardver

Gigabyte predstavio G1.Sniper A88X

G1 SNIPER A88X

Kompanija Gigabyte, vodeći proizvođač matičnih ploča i grafičkih karti, je predstavila svoje nove FM2+ matične ploče, uključujući i najnovijeg predstavnika G1-Killer serije gejmerskih matičnih ploča – Gigabyte G1.Sniper A88X.

Dve nove eskluzivne audio tehnologije se nalaze na ovoj matičnoj ploči. Prva, Gigabyte USB DAC-UP, i druga u vidu Gain Boost-a, koji obezbeđuje snažan audio izlaz za slušalice i zvučnike.

 

Sa pozlaćenim USB 2.0 konektorom, Gigabyte USB DAC-UP obezbeđuje „čist“, gotovo bešuman napon ka korisnikovom DAC-u. DAC uređaji mogu biti osetljivi na fluktuacije napona koji se isporučuje preko USB konektora, pa iz tog razloga Gigabyte USB DAC-UP koristi prednosti izolovanog izvora napona koji minimizira moguće fluktacije.

 

G1 SNIPER A88X USB

 

Sa ciljem dodatnog optimizovanja audio iskustva dobijenog preko „instaliranog“ OP-AMP integralnog kola, Gigabyte matične ploče imaju i Gain Boost. Gain Boost omogućava izbor između 2,5x i 6x (pojačanja) režima rada pojačala u zavisnosti od povezanih uređaja. Većina OP-AMP integralnih kola su sposobna da pruže snažan audio izlaz koji je idealan za vrhunske slušalice i zvučnike.

 

G1 SNIPER A88X ploca

 

Gigabyte matične ploče su prve na svetu koje imaju ugrađen izmenjiv OP-AMP. OP-AMP koji se nalazi na matičnoj ploči je postavljen u poseban socket koji omogućava korisnicima da ih fizički zamene, kako bi probali druge pojačavaće koje poseduju drugačije zvučne karakteristike.

Sa ciljem da se zaštiti i izoluje Realtek ALC898 audio čip i zasebno pojačalo od elektrostatičkih smetnji (ESD), Gigabyte G1.Sniper A88X matične ploče imaju odvojene osetljive analogne audio komponente od potencijalnih ESD izvora na nivou štampane ploče. Trakica LED osvetljenja pokazuje odvojeni sloj od ostatka štampane ploče.

Gigabyte G1.Sniper A88X matična ploča poseduje Nichicon MUSE ES seriju audio kondenzatora za svaki kanal posebno. Ovi kondenzatori pružaju najkvalitetniju zvučnu rezoluciju i stvaraju široku zvučnu sliku, čime kreiraju najrealističnije zvučne efekate za profesionalne igrače. G1.Sniper A88X matična ploča koristi pozlaćeni hardver, a zlato poseduje odličnu provodljivost signala i neće se izlizati tokom dugotrajnog korišćenja. Realtek ALC898 audio procesor je zaštićen pozlaćenim poklopcem koji eliminiše elektrostatičke smetnje.

 

G1 SNIPER A88X backpanel

 

G1.Sniper A88X ima najnoviji FM2+ socket, i dizajnirana je tako da korisnik dobije najviše od novog Kaveri AMD APU-a, uz očuvanje kompatibilnosti sa trenutno aktuelnim AMD FM2 Trinity i Richland APU-ovima. FM2+ AMD APU-ovi nude podršku za PCI Express treće generacije, kao i nativnu podršku za 4K rezoluciju preko HDMI i DisplayPort konektora.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar