| Vesti | Hardver | Gigabyte najavljuje GeForce GTX 980 WaterForce Tri-SLI
Hardver

Gigabyte najavljuje GeForce GTX 980 WaterForce Tri-SLI

Gigabyte WaterForce Tri-SLI

Gigabyte je najavio nešto novo i dosta zanimljivo, a radi se o proizvodu pod nazivom GeForce GTX 980 WaterForce Tri-SLI (model: GV-N980X3WA-4GD), koji je vrlo verovatno najsnažnije grafičko rešenje u jednom pakovanju.

Ovu skalameriju čini trio GeForce GTX 980 grafičkih karti, fabrički opremljenih sistemom vodenog hlađenja koje se smešta van kućišta. Svaka karta dolazi sa fabrički overklovanim GTX 980 čipom, sa taktom na 1228MHz i memorijom na 7GHz (efektivnih). Pumpa i vodeni blok čine jednu celinu kao kod AIO rešenja, a toplota od memorije i naponske sekcije se odvodi preko toplotnih cevi. 

 

Cevi vodenog hlađenja idu od svake pojedinačne karte i vode do eksterne jedinice u kojoj se nalaze tri 120mm radijatora – za svaku kartu po jedan. Brzine ventilatora i pumpi se mogu zasebno podešavati kontrolama koje se nalaze na prednjem panelu eksterne jedinice. Tu je i LCD displej koji prikazuje temperaturu tečnosti i očitavanja brzine ventilatora.

 

Gigabyte WaterForce Tri-SLI 1 T Gigabyte WaterForce Tri-SLI 2 T Gigabyte WaterForce Tri-SLI 3 T

 

Korisnici će u pakovanju dobiti i poseban 3-way SLI bridge, gumice za organizaciju cevi, 5.25“ okvir za prednji panel koji treba da pričvrsti cevi gde izlaze iz kućišta, kao i šipku koja će sprečavati krivljenje štampanih ploča.

Još nema zvaničnih informacija o dostupnosti i ceni ovog proizvoda, a više detalja o samom proizvodu možete pogledati ovde.

 

Izvor: Gigabyte, TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu