| Vesti | Hardver | Gigabyte GTX Titan Z – GPU za dubok džep
Hardver

Gigabyte GTX Titan Z – GPU za dubok džep

Gigabyte GV-NTITANZD5-12GD-B

Gigabyte je kao vrhunac svoje ponude grafičkih kartica nedavno ponudio model sa podužom oznakom GV-NTITANZD5-12GD-B.

Radi se o kartici zasnovanoj na 28-nanometarskoj GTX Titan Z Dual GPU arhitekturi, sa enormnih 12 GB GDDR5 memorije deklarisane na 7000 Mhz u sprezi sa 384 x 2 memorijskom magistralom, a još jedan podatak iz specifikacije koji zahteva hitnu konzumaciju šećera i vode je brojka od 5760 CUDA jezgara.

Ako se još uvek držite i nije vam se zavrtelo u glavi, pomenućemo i to da je za napajanje ovog monstruma potrebno čitavih 700W.

 

Gigabyte-GV-NTITANZD5-12GD-B 1 T Gigabyte-GV-NTITANZD5-12GD-B 2 T Gigabyte-GV-NTITANZD5-12GD-B 3 T

 

Gigabyte napominje da su za izradu ovog grafičkog adaptera upotrebljene samo nakvalitetnije komponente, a to se primećuje već i na prvi pogled jer je i sam oklop napravljen od aluminijuma. Podržane su sve bitne NVIDIA tehnologije, uključujući ShadowPlay, GameStream i (gejmerima verovatno najbitniji) G-Sync. Za lako overklokovanje Gigabyte isporučuje i OC Guru II softver. Na kraju, Gigabyte navodi i potpunu podršku za 4K displeje, što smo i očekivali, kao i mogućnost vezivanja nekoliko ovakvih kartica u SLI režim pod uslovom da imate napajanje od par kilovata (zli jezici će reći da je napajanje najmanja prepreka pri nabavci ovog modela).

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu