| Vesti | Hardver | Gigabyte G1 Gaming – Za gamere sa sluhom
Hardver

Gigabyte G1 Gaming – Za gamere sa sluhom

Gigabyte 9 G1 Gaming

Gigabyte je upotpunio svoju seriju 9 matičnih ploča novim G1 Gaming modelima, zasnovanih na Z97 i H97 čipsetovima koji podržavaju 4. i 5. generaciju Intelovih Core Procesora.

Naravno, uz adekvatno napajanje podržane su SLI i Crossfire tehnologije, a model poduže oznake GA-Z97X Gaming G1 WIFI-BK omogućava upotrebu i do četiri grafičke kartice istovremeno.

Gigabyte je na ove pločeo ugradio i M.2 i SATA Express slotove i konektore, što će pozdraviti svi oni kojima je malo 6 GB/s propisanih SATA3 standardom (ako uopšte ima takvih).

 

 

Gigabyte 9 G1 Gaming 1 T Gigabyte 9 G1 Gaming 2 T

 

Za igranje u mreži bez laga postarao se Qualcomm Atheros sa svojim Killer E2200 ethernet kontrolerom. Izmene u dizajnu pretrpeli su hladnjaci na naponskom delu i čipsetu, pa ih je moguće kombinovati sa postojećim tečnim rashladnim sistemima. Dokle je Gigabyte otišao u izradi ovih ploča pokazuje i upotreba oklopljenih kondenzatora japanske proizvodnje čiji radni vek iznosi minimum 10.000 sati, kao i pozlaćeni pinovi na CPU podnožju.

 

Gigabyte 9 G1 Gaming 3 T

 

Pored gaming prefiksa, ove ploče bi komotno mogle da nose i „Audiophile“ oznaku, jer su se Gigabyteovi inženjeri svojski potrudili na tom polju i implementirali pojedina rešenja koja se retko sreću i na zasebnim karticama. G1 Gaming ploče poseduju slot za OP-AMP izmenjiva mikro-pojačala, pa korisnik može da ih menja po želji i potrebama. Upotrebljeni su kvalitetni Nichicon kondenzatori, a pozlaćeni konektori se podrazumevaju. Tu je i Creative Sound Core3D quad-core audio procesor, Realtekov ALC 1150 DAC sa odnosom signal-šum od 115 dB i podrškom za 7.1 zvučne sisteme. Za povezivanje sa eksternim DAC-om obezbeđena su dva izolovana USB porta, a i kompletna audio sekcija je izolovana od ostatka ploče da bi se smetnje u signalu svele na minimum.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu