| Vesti | Hardver | Genius predstavlja HS-970BT
Hardver

Genius predstavlja HS-970BT

Bežične Bluetooth slušalice Genius HS-970BT

 

Genius je predstavio novitet u svojoj seriji bežičnih slušalica: HS-970BT. Ove slušalice su namenjene svima koji ih koriste po više sati, ali i onima koji žele slušati muziku dok su u pokretu, bez zaplitanja žica.

Ovaj model slušalica donosi dve značajne novine u Geniusov portfolio bežičnih slušalica s mikrofonom: NFC tehnologiju i aptX zvučni kodek.

Ugradnja tehnologije NFC (Near Field Communication) olakšava povezivanje sa drugim uređajima putem Bluetooth veze. Dovoljno je dotaknuti slušalice i uređaj sa kojim ih želimo spojiti da bismo ostvarili vezu. NFC je prisutan na mnogim novim tabletima, pametnim telefonima i drugim uređajima, a ako koristite starije uređaje koji nemaju NFC, slušalice možete povezati i na klasičan način. 

 

Bluetooth 4.0 protokol (sa profilima HSP1.2, HFP1.6, A2DP1.2 i AVRCP1.4) omogućuje stabilnu vezu, a slušalice možete istovremeno upariti sa dva uređaja. Tako ih možete paralelno koristiti, npr. na računaru i pametnom telefonu, bez potrebe za ponovnim uparivanjem.

 

Genius HS 970BT 1 Genius HS 970BT 2 Genius HS 970BT 3

 

Druga novina kod ovih slušalica je implementiranje zvučnog kodeka aptX, kompanije CSR, koji omogućuje kodiranje i prenos zvuka (naročito muzike), sa kompresijom zvuka koja se prilagođava u zavisnosti od toga koliko je dobar signal.

Ugrađena litijumska baterija napaja se putem priloženog USB kabla, a slušalice imaju i 3,5mm zvučni ulaz, na koji možete spojiti i uređaje koji nisu opremljeni Bluetooth-om.

 

Genius HS 970BT 4 T

 

Postava na slušalicama je namenjena i za duže nošenje, a spojna traka je prilagodljiva obliku glave. Na desnoj slušalici se nalaze praktične kontrole za jačinu zvuka i premotavanje. Kada ih ne koristite, slušalice se mogu preklopiti kako bi zauzimale što manje mesta. Nažalost, za sada je veoma siromašan izbor fotografija za ovaj proizvod.

Preporučena maloprodajna cena Genius HS-970BT slušalica iznosi oko 7500 dinara.

 

Izvor: Genius

 

Komentarišite na forumu