| Vesti | Hardver | GELID predstavio Icy Vision VGA kuler
Hardver

GELID predstavio Icy Vision VGA kuler

gelid

GELID, jedna od kompanija na tržištu koja se bavi proizvodnjom komponenti za hlađenje je ovih dana izbacila na tržište najnoviji VGA kuler „Icy Vision„, koji se nalazi u njihovoj „GAMER“ liniji proizvoda. Icy Vision, sadrži 5 „vrućih cevi“ unikatnog dizajna. Pomenutih 5 cevi se nastavlja, i „račva“ u 85 „aluminjumskih listića“. Ova kombinacija, u sklopu sa bakarnom bazom obezbeđuje najefikasnije odvođenje toplote sa GPU-a u klasi.

 

img1

 

Pored spomenutih „vrućih cevi“, za hlađenje su zadužena i dva 92mm UV reaktivna ventilatora sa 11 „krilaca“ u „S“ obliku koji generišu oko 20% više protoka vazduha nego klasični ventilatori. Ventilator poseduje kuglične ležajeve kako bi se obezbedio „dug život“ ventilatora u toku rada na visokim temperaturama. Icy Vision je kompatibilan i sa SLI i CrossFire sistemima. Ram hladnjaci, kao i oni za hladjenje regulatora voltaze su uključeni u pakovanje, a tu je i GC-2 termalna pasta.

 

img2

 

Godinu dana smo proveli projektujući naš prvi VGA kuler. Mnogo je napora i ideja uloženo u ovaj projekat, te se nadamo da će overklokeri biti uzbuđeni kao što sam i ja“ – rekao je Gebhard Scherrer, Direktor prodaje GELID Solutions-a. Novi kuler će biti dostupan od kraja juna po ceni od 55 USD odnosno 46 Eura.

 

Kompatibilne karte:

ATI:

HD4850/ HD4870 / HD4890 / HD5850 / HD5870

 

NVIDIA:

9800GT / 9800GTX / GTS250 / GTX260 / 275 / 280 / 285 / GTX465 / GTX470 & GTX480.

 

 

Izvor: hyperlink

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar