| Vesti | Hardver | Galaxy najavljuje Heracles HOF PCIe SSD
Hardver

Galaxy najavljuje Heracles HOF PCIe SSD

Galaxy Heracles SSD

Galaxy, iliti Galax, je ime na koje smo navikli kada su u pitanju vrhunske grafičke karte, ali ovoga puta najavljuju novi Heracles HOF PCIe SSD. Hall of Fame (HOF) oznaka predstavlja seriju proizvoda visokog kvaliteta, pa tako ovaj SSD dostiže brzine čitanja/zapisivanja od čak 1,6GB/s. Namenjen je naravno, gejmerima i uopšte može da se pohvali odličnim specifikacijama.

Novi PCIe SSD poseduje Heracles JMF811 JMicron kontroler koji je posebno razvijen za Galaxy. Iako nema još mnogo detalja o ovom SSD-u, zna se da koristi PCIe 2.0 x4 konekciju i da nudi brzine čitanja/zapisivanja od 1600MB/s. 

 

Još se ne zna da li Heracles SSD komunicira putem AHCI ili NVMe protokola, ali se zna da će dolaziti u varijantama od 1TB, 2TB i 4TB, što nam već govori da će mu i cena sigurno biti u skladu sa ovako velikim kapacitetima. Međutim, ne sumnjamo da će performanse ovog SSD-a vredeti toliko.

 

Galaxy Heracles SSD 1 T Galaxy Heracles SSD 2 T

 

Jedna zanimljiva karakteristika jesu veliki kondenzatori u blizini PCIe okvira koji bi trebali da obezbede zaštitu u slučajevima gubitka napajanja, tako što će sve podatke koji su u tranzitu proslediti u NAND.

 

Galaxy Heracles SSD 3 T

 

Heracles HOF PCIe SSD dolazi sa atraktivnim kućištem, ali se još ne zna da li ono podrazumeva i neki vid aktivnog ili pasivnog hlađenja, mada je neka vrsta ventilacije sigurno obezbeđena. Nećemo se iznenaditi ako više detalja o ovom SSD-u bude obljavljeno sa približavanjem CES-a u januaru, ali se za sada očekuje da će HOF SSD na tržište izaći tokom drugog kvartala 2015. godine.

 

Izvor: TweakTown

 

Komentarišite na forumu