| Vesti | Hardver | Galaxy dizajnirao GTX750Ti HOF grafičku kartu
Hardver

Galaxy dizajnirao GTX750Ti HOF grafičku kartu

GeForce GTX 750 Ti HOF

Overkill

 

Iako je Nvidia predstavljanjem GTX750Ti čipa stvorila mogućnost izrade grafičke karte srednje klase sa pasivnim hlađenjem, neki od proizvođača su „pomalo“ preterali i otišli na drugu stranu.

Naime, Galaxy je dizajnirao GeForce GTX750Ti Hall of Fame (HOF) kartu sa sistemom hlađenja koje obično viđamo na kartama visoke klase, kao što je recimo GTX780Ti. Sasvim je jasno da je Galaxy imao u vidu overklokere i entuzijaste koji će sa jednom ovakvom grafičkom kartom juriti rekorde.

Iako GPU troši do 60W, ogromni hladnjak sa tri ventilatora i odlična naponska jedinica predviđeni su za ekstremni overklok tj. daleko veću potrošnju.

Sistem hlađenja je izrađen od kombinacije aluminijumih listova i bakarnih cevi, sa tri ventilatora od 80mm, a sve to je smešteno na belom PCB-u.

 

GeForce GTX 750 Ti HOF 1 GeForce GTX 750 Ti HOF 2

 

Galaxy je pripremio ovu kartu za kinesko tržište, a na „starom kontinentu“ će se pojaviti pod njegovim evropskim brendom KFA2. Tu je i 8pin PCI-e konektor koji će omogućiti da grafička karta prilikom ekstremnog ovekloka troši više od 75W, koje može pružiti PCI-e slot.

 

Izvor: Techpowerup

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar