| Vesti | Hardver | Fractal Design predstavlja Silent R3 i Dynamic seriju ventilatora
Hardver

Fractal Design predstavlja Silent R3 i Dynamic seriju ventilatora

Fractal Design Silent R3 Dynamic

Fractal Design je najavio dve nove serije ventilatora – Silent R3 seriju koja predstavlja poboljšanu Silent R2 seriju, i nove Dynamic ventilatore koji donose poseban aerodinamični dizajn inspirisan izgledom avionskih krila.

Silent R3 ventilatori dolaze u čak sedam veličina, od 40mm pa do 140mm i svi su u istoj, tipičnoj Fractal Design crno-beloj kombinaciji boja. Pritom, kod Dynamic ventilatora možete birati između dva modela, GP-12 i GP-14, odnosno između veličina od 120mm i 140mm. Oba modela dolaze u dve kolor-šeme, potpuno crnoj i crno-beloj. 

 

Svi Fractal Design Silent R3 ventilatori imaju tzv. „samopodmazujuće“, rifle ležajeve dugog životnog veka koji su pritom i dosta tihi. U odnosu na prethodnu Silent R2 seriju, novi ventilatori su poboljšani i čvršće su izrade, a optimizovani su za veoma tih rad, pa rade na nižim brzinama.

 

Fractal Design Silent R3 Dynamic 1 T Fractal Design Silent R3 Dynamic 2 T Fractal Design Silent R3 Dynamic 3 T

 

Dynamic GP-12 i GP-14 ventilatori pružaju dobar protok vazuha, bez obzira koja im je primena. Implementiraju hidraulične ležajeve koji su ekonomični kompromis između standardnih kliznih i pravih FDB ležajeva i opremljeni su magnetom ispod osovine koji balansira rotor, kako bi bilo manje trenja.

 

Fractal Design Silent R3 Dynamic 4 T Fractal Design Silent R3 Dynamic 5 T Fractal Design Silent R3 Dynamic 6 T

 

Ovo takođe produžava životni vek ležaja, dok je geometrija lopatica optimizovana tako da obezbedi ravnotežu između količine statičkog pritiska koji se stvara i maksimalnog protoka vazduha. Urezi i ispupčenja na lopaticama dodatno olakšavaju prolazak vazduha i smanjuju nivo buke i neželjenu turbulenciju.

 

Fractal Design Silent R3 Dynamic 7 T Fractal Design Silent R3 Dynamic 8 T Fractal Design Silent R3 Dynamic 9 T

 

Još nije poznato kada će se ove dve serije ventilatora pojaviti na tržištu i koje će im biti cene.

 

Izvor: TechPowerUp, Fractal Design

 

Komentarišite na forumu