| Vesti | Hardver | Fractal Design predstavio tri vodena CPU kulera Kelvin serije
Hardver

Fractal Design predstavio tri vodena CPU kulera Kelvin serije

Fractal Kelvin

Fractal Design je početkom godine najavio da ulazi na tržište vodenih hlađenja sa serijom Kelvin, a sada su i zvanično predstavljena tri nova vodena CPU kulera, Kelvin: T12, S24 i S36. Ova vodena hlađenja predstavljaju tzv. open loop DIY sisteme, što znači da korisnici mogu nadograđivati ove sisteme dodatnim radijatorima i vodenim blokovima, a mogu ih koristiti i samo u vidu All-in-one rešenja.

Jednostavni su za instalaciju, a snažna keramička pumpa dozvoljava obimna proširenja sistema. Proizvođač navodi da su i radijator i CPU blok izrađeni od čistog bakra kod S24 i S36 modela, uz dodatak najlona kod modela T12. Tvrde i da je pumpa izuzetno tiha, a oprema za montiranje vodenog bloka podržava sve moderne CPU sokete. 

 

Kao što ste već i pretpostavili, ova tri modela Kelvin serije vodenih hlađenja se razlikuju u dužini radijatora, koja kod Kelvin T12 kulera iznosi 120mm, kod Kelvin S24 240mm i kod Kelvin S36 360mm.

 

Fractal Kelvin 1 T Fractal Kelvin 2 T
   
Fractal Kelvin 3 T Fractal Kelvin 4 T

 

Fractal Design je za korisnike kreirao i jedan mikro sajt posvećen vodenim hlađenjima Kelvin serije, kako bi ilustrovali pogodnosti i funkcije koje ovi kuleri nude, a gde se mogu naći i neka uopštena objašnjenja, saveti i how-to video materijal.

 

Fractal Kelvin 5 T Fractal Kelvin 6 T
   
Fractal Kelvin 7 T Fractal Kelvin 8 T

 

Preporučena maloprodajna cena Kelvin T12, Kelvin S24 i Kelvin S36 kulera (tim redosledom) iznosi 94.95, 114.95 i 135.95 evra, a u prodaji će se naći tokom ovog meseca.

 

Izvor: Fractal Design

 

Komentarišite na forumu