| Vesti | Hardver | Fractal Design najavljuje Venturi seriju ventilatora
Hardver

Fractal Design najavljuje Venturi seriju ventilatora

Fractal Venturi

Fractal Design je najavio novu seriju ventilatora pod nazivom Venturi, namenjene zahtevnim sistemima. Ovi ventilatori dolaze u dve varijante: High Flow i High Pressure, od kojih svaka verzija ima po dva modela, gde je jedan 120mm, a drugi 140mm veličine. Radi se o tihim, ali snažnim ventilatorima kvalitetne izrade, koji su opremljeni antivibracionim gumama na ćoškovima rama.

Venturi High Flow ventilatori, modeli HF-12 i HF-14, su optimizovani za rad u okruženjima gde nema mnogo prepreka za protok vazduha, zbog čega su pogodni za upotrebu u kućištima računara. HF-14 dolazi sa dva seta antivibracionih guma – jedan set je namenjen standardnom razmaku između rupa od 125mm (dakle, za 140mm ventilatore), dok je drugi set kompatibilan sa razmacima od 105mm, odnosno odgovara standardnim rupama za 120mm ventilatore. 

Venturi High Pressure seriju čine dva modela PWM ventilatora, HP-12 i HP-14, koji su namenjeni radnim okruženjima sa velikim brojem prepreka za protok vazduha, zbog čega su idealni za upotrebu na velikim hladnjacima, radijatorima od vodenih hlađenja i sl.

 

Fractal Venturi 3 T Fractal Venturi 4 T
   
Fractal Venturi 1 T Fractal Venturi 2 T

 

Venturi High Pressure ventilatori su opremljeni pravim FDB ležajevima i dodatnim magnetom koji služi za redukciju aksijalne sile na ležaj. Model HP-14, kao i HF-14, dolazi sa dva seta antivibracionih guma, gde je jedan set namenjen standardnom razmaku između rupa za 140mm ventilatore, a drugi je kompatibilan sa standardnim rupama za 120mm ventilatore.

 

Fractal Venturi 5 T Fractal Venturi 6 T
   
Fractal Venturi 7 T Fractal Venturi 8 T

 

Fractal Design Venturi ventilatori bi trebali da se pojave na tržištu tokom maja meseca, po sledećim preporučenim maloprodajnim cenama: 13 evra za model HF-12, 16 evra za HF-14, 14 evra za HP-12 PWM i 17 evra za HP-14 PWM.

 

Izvor: TechPowerUp, Fractal Design

 

Komentarišite na forumu