| Vesti | Hardver | EKWB predstavio novi vodeni blok za Gigabyte X99 seriju matičnih ploča
Hardver

EKWB predstavio novi vodeni blok za Gigabyte X99 seriju matičnih ploča

EKWB Gigabyte X99

Slovenački EK Water Blocks je nedavno predstavio proizvod pod nazivom EK-FB KIT GA X99, kompletno rešenje za vodeno hlađenje Gigabyte X99 matičnih ploča sa Intel Core i7 LGA-2011-3 soketom. Ovoga puta predstavljaju još jedan proizvod koji pripada ovoj seriji vodenih hlađenja, a radi se o univerzalnom hibridnom rešenju za hlađenje Gigabyte X99 matičnih ploča – EK-FB KIT GA X99 LE.

Novo vodeno rešenje za hlađenje se sastoji od vodenog bloka za MOSFET i pasivnog hladnjaka za PCH, a kompatibilan je sa praktično svim Gigabyte matičnim pločama serije X99. 

 

EK-FB KIT GA X99 LE sa vodenim blokom direktno hladi naponsku sekciju (VRM / MOSFET), dok pasivni aluminijumski hladnjak hladi Intel X99 čipset (PCH). Hladnjak za naponsku sekciju je vodeni blok visokog protoka koji se bez problema može koristiti i sa slabijim pumpama.

 

EKWB Gigabyte X99 1 T EKWB Gigabyte X99 2 T

 

Osnova vodenog bloka je izrađena od elektrolitskog bakra koji je presvučen niklom, dok se poklopac izrađuje od livenog akrila. Fabrički postavljeni odstojnici osiguravaju laku i jednostavnu instalaciju vodenog bloka i aluminjumskog hladnjaka, koristeći originalne backplate-ove od matične ploče.

 

EKWB Gigabyte X99 3 T EKWB Gigabyte X99 4 T

 

Da biste bili sigurni da za Vašu Gigabyte X99 matičnu ploču postoji odgovarajući EKWB vodeni blok, posetite Cooling Configurator na zvaničnom sajtu proizvođača, gde možete videti detaljnu listu kompatibilnosti.

EK-FB KIT GA X99 LE ima preporučenu maloprodajnu cenu od 64,95 evra i dostupan je za naručivanje preko EKWB e-shop-a i oficijalnih preprodavaca.

 

Izvor: TechPowerUp, EKWB

 

Komentarišite na forumu