| Vesti | Hardver | EK predstavlja novi vodeni blok za AMD Radeon R9 Fury X
Hardver

EK predstavlja novi vodeni blok za AMD Radeon R9 Fury X

EK-FC R9 Fury X

EK Water Blocks je na tržište plasirao nove full cover vodene blokove, posebno dizajnirane za referentnu AMD Radeon R9 Fury X grafičku kartu, koji predstavljaju pravo single-slot vodeno rešenje za hlađenje. EK-FC R9 Fury X direktno hladi GPU, HBM (High-Bandwidth Memory) i VRM sekciju (Voltage Regulation Module), jer voda protiče neposredno iznad ovih kritičnih mesta, što obezbeđuje stabilnost karte, čak i pri visokom overklokovanju.

Ovaj vodeni blok primenjuje jedinstveni EK dizajn centralnog mlaznog otvora koji omogućava postizanje istih performansi, nezavisno od smera toka tečnosti. Pritom, ovakav dizajn omogućava efikasan rad i sa slabijim pumpama, a za razliku od originalnog AIO vodenog rešenja koje dolazi sa AMD Radeon R9 Fury X grafičkom kartom i koje zauzima dva slota, vodeni blok EK-FC R9 Fury X zauzima samo jedan slot. 

Osnova bloka je izrađena od elektrolitskog bakra koji, u zavisnosti od modela, može biti i presvučen niklom, dok se poklopac izrađuje od livenog akrila ili POM Acetala. Varijante sa akrilnim poklopcem imaju i po dve 3mm rupe za instalaciju LED lampica. Fabrički postavljeni mesingani odstojnici osiguravaju laku i jednostavnu instalaciju vodenog bloka.

 

EK-FC R9 Fury X 1 T EK-FC R9 Fury X 2 T EK-FC R9 Fury X 3 T

 

EK-FC R9 Fury X je komaptibilan sa FC Terminal mostovima koji omogućavaju povezivanje i do četiri Fury X karte na jednoj ATX matičnoj ploči, uz jednostavnu zamenu i nadogradnju, bez ikakvih izmena u ostatku vodenog kola.

 

EK-FC R9 Fury X 4 T EK-FC R9 Fury X 5 T EK-FC R9 Fury X 6 T

 

Novi vodeni blokovi su već dostupni za naručivanje preko EK Webshop-a i oficijalnih preprodavaca, kao i estetski backplate dodaci koji sa zadnje strane štampane ploče hlade memoriju i naponsku sekciju. Ovi dodaci se kupuju zasebno, a možete birati između pet različitih varijanti. Preporučene maloprodajne cene navedenih proizvoda možete pogledati u tabeli ispod.

 

Naziv

Način povezivanja

Cena

EK-FC R9 Fury X

FC Terminal / HD Tube

99,95€

EK-FC R9 Fury X – Acetal

FC Terminal / HD Tube

99,95€

EK-FC R9 Fury X – Nickel

FC Terminal / HD Tube

109,95€

EK-FC R9 Fury X – Acetal+Nickel

FC Terminal / HD Tube

109,95€

EK-FC R9 Fury X – Backplate – Black

29,95€

EK-FC R9 Fury X – Backplate – Nickel

37,95€

EK-FC R9 Fury X – Backplate – Blue

33,95€

EK-FC R9 Fury X – Backplate – Gold

33,95€

EK-FC R9 Fury X – Backplate – Red

33,95€

 

Da biste bili sigurni da za Vaše komponente postoje odgovarajući EKWB vodeni blokovi, posetite Cooling Configurator na zvaničnom sajtu proizvođača, gde možete videti detaljnu listu kompatibilnosti.

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu