| Vesti | Hardver | EK predstavlja EK-Vardar seriju ventilatora
Hardver

EK predstavlja EK-Vardar seriju ventilatora

EK Vardar

Sada već svima poznata kompanija iz Ljubljane, EK Water Blocks, predstavlja svoje prve ventilatore, specijalno dizajnirane za radijatore vodenih hlađenja – EK-Vardar. Kako proizvođač navodi, novi ventilatori su rezultat jednogodišnjih CFD analiza i razvoja. Ova serija je dobila ime Vardar po hladnim vetrovima koji duvaju sa makedonskih planina.

„Ovi ventilatori visokog pritiska imaju jedinstveni dizajn lopatica“, kaže Vlado Schweiger, glavni inžinjer hidrodinamike iz EKWB-a. „Ključni zadatak je bio da se optimizuje profil buke kroz celokupni operativni opseg ventilatora.“ 

 

EK-Vardar Fx-120 su, kao što i naziv kaže, ventilatori od 120mm, a imaju kvalitetan motor i tzv. Double Ball ležajeve. Životni vek im je 50 000 sati, a nude i PWM kontrolu. Mogu se montirati i u push, i u pull režimu, a dizajn im nije upadljiv jer je proizvođač ciljao na minimalizam. Možete birati između jednobojnih i ventilatora u dve boje, a svi će dolaziti sa neupadljivom crno-belom nalepnicom.

 

EK Vardar 1 T EK Vardar 2 T EK Vardar 3 T

 

Za sada postoji pet modela EK-Vardar ventilatora od 120mm, od čega su četiri modela regularna, a jedan je tzv. Furious Vardar, potpuno crni model. Svi ventilatori Vardar serije dolaze sa po četiri  šrafa i kablovi  su fabrički sleeve-ovani: modeli F1-F4 imaju crni sleeve, a model FF5 crveni.

 

EK Vardar 4

EK Vardar 5 T

  

O ceni i dostupnosti novih EK-Vardar ventilatora još nema zvaničnih informacija.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu