| Vesti | Hardver | EK najavljuje MSI GTX 970 vodeni blok
Hardver

EK najavljuje MSI GTX 970 vodeni blok

EK-FC970 GTX TF5

EK Water Blocks je predstavio novi full-cover vodeni blok, specijalno dizajniran i namenjen samo za MSI Gaming 4G seriju nVidia GeForce GTX 970 grafičkih karti. Naziv proizvoda je EK-FC970 GTX TF5, a razvijen je u saradnji sa MSI inžinjerima.

EK-FC970 GTX TF5 direktno hladi GPU, memoriju i naponsku sekciju jer tečnost prolazi tačno preko ovih ključnih područja na grafičkoj karti. Ovaj vodeni blok primenjuje jedinstveni EK dizajn centralnog mlaznog otvora koji omogućava postizanje istih performansi, nezavisno od smera toka tečnosti. Pritom, ovakav dizajn omogućava efikasan rad i sa slabijim pumpama. 

 

Osnova bloka je izrađena od elektrolitskog bakra koji je presvučen niklom, dok se poklopac izrađuje od livenog akrila ili POM Acetal-a visokog kvaliteta (u zavisnosti od modela). Fabrički postavljeni mesingani odstojnici osiguravaju laku i jednostavnu instalaciju vodenog bloka.

 

EK-FC970 GTX TF5 1 T EK-FC970 GTX TF5 2 T EK-FC970 GTX TF5 3 T

 

Novi vodeni blokovi su dostupni za naručivanje preko EK Webshop-a i oficijalnih preprodavaca, a isporuka je moguća od 17. novembra 2014. Početkom decembra će biti dostupni i estetski backplate dodaci koji hlade memorije i sa zadnje strane štampane ploče.

Da biste bili sigurni da za Vaše komponente postoje odgovarajući EKWB vodeni blokovi, posetite Cooling Configurator na zvaničnom sajtu proizvođača, gde možete videti detaljnu listu kompatibilnosti.

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu