| Vesti | Hardver | Eipix i PMF potpisali Ugovor o saradnji
Hardver

Eipix i PMF potpisali Ugovor o saradnji

Eipix PMF

Svečano potpisivanje Ugovora o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) i kompanije Eipix Entertainment održano je juče, 8. decembra, u prostorijama Kluba nastavnika na Departmanu za matematiku i informatiku. Ugovor su potpisali direktor i osnivač kompanije Eipix, Mirko Topalski, i nova dekanica PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

U svetskim okvirima čuvena novosadska kompanija Eipix, već 10 godina bavi se razvojem video-igara i predstavlja najproduktivnijeg globalnog proizvođača casual igara HOPA (Hidden Object Puzzle Adventure) žanra. Sa preko 40 naslova na HOPA tržištu i planom da se uključi u tzv. Free To Play tržište, trenutno najprofitabilnije na svetu, Eipix u Srbiji znatno doprinosi popularizaciji gejminga i uopšte IT industrije, ali i pojedinačnih profesija koje su u njoj zastupljene.

 „Kao fakultet koji je odavno prepoznao kapacitete ove struke i koji, između ostalog, školuje i informatički kadar, PMF je potpisao Ugovor o saradnji sa kompanijom Eipix kako bi svojim studentima omogućio kvalitetnu praksu, a najboljima i zaposlenje u ovako produktivnom okruženju“, navela je prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

 

Eipix PMF 1 T Eipix PMF 2 T

 

„Saradnja između institucija koje obrazuju deficitarne kadrove i velikih kompanija koje ih potražuju jeste dobitna kombinacija za obe strane, a naročito za studente koji na taj način dobijaju prilike podrazumevane u razvijenim sistemima. Veoma sam zadovoljan i ponosan što će PMF i Eipix zajednički kreirati dinamičnu i progresivnu sredinu za mnoge mlade ljude“, zaključio je Mirko Topalski.

 

Izvor: Eipix

 

Komentarišite na forumu