| Vesti | Hardver | Dostupan je prvi monitor sa AMD FreeSync-om
Hardver

Dostupan je prvi monitor sa AMD FreeSync-om

Iiyama ProLite

Jako je malo ljudi bilo u prilici da kod kuće koristi AMD-ovu FreeSync tehnologiju, koja je praktično ista kao i nVidia G-Sync. Zato će mnoge obradovati vest da je na Overclockers.co.uk sajtu dostupan prvi FreeSync monitor.

Radi se o Iiyama ProLite monitoru, sa nazivom modela: B2888UHSU-B1. Dijagonala mu je 28 inča i koristi identičan LED panel kao i Acer XB280HK, koji inače nudi nVidia G-SYNC tehnologiju. Ima 4K rezoluciju od 3840 x 2160p, a ono što ga najviše razlikuje od navedenog Acer monitora je cena.

Iiyama ProLite na Overclockers.co.uk sajtu košta oko 600 američkih dolara, dok biste za Acer sa G-SYNC-om (na istom sajtu) trebali da izvojite 770, a na Amazon-u čak 1029 američkih dolara! 

 

Odnos stranica ovog monitora je 16:9, vreme odziva 1ms, maksimalno osvetljenje 300cd/m², odnos kontrasta 1000:1, a uglovi gledanja (horizontalni/vertikalni) iznose 170°/ 160°. Za povezivanje nudi dva HDMI (30Hz), dva DisplayPort-a (60Hz), jedan DVI i jedan analogni priključak.

 

Iiyama ProLite 1 T Iiyama ProLite 2 T
   
Iiyama ProLite 3 T Iiyama ProLite 4 T

 

Pored toga je opremljen Picture-by-Picture (PbP) i Picture-in-Picture (PiP) funkcijama, i ima dva stereo zvučnika od 3W. Podržava VESA standarde, a stalak može da se podešava i do 130mm u visini. Naravno, ne treba zaboraviti ni da se radi o kvalitetnom 10-obitnom TN panelu.

 

Izvor: TweakTown, Iiyama

 

Komentarišite na forumu