| Vesti | Hardver | D-Link predstavlja DWR-116 multiWAN ruter
Hardver

D-Link predstavlja DWR-116 multiWAN ruter

D-Link DWR-116

MultiWAN ruteru nisu baš česta pojava, a kompanija D-Link je predstavila jedan takav uređaj. U pitanju je N300 multiWAN ruter kodnog naziva – DWR-116.

Ovaj multifunkcionalni ruter istovremeno podržava 4G LTE i 3G mobilni pristup uz fiksni širokopojasni pristup internetu, bilo simultano ili uz preklapanje načina povezivanja.

Bežični N300 Multi-WAN ruter podržava široki raspon 4G LTE/3G USB hardverskih ključeva svih mobilnih operatera, što ga čini idealnim rešenjem za istovremeno povezivanje više uređaja na internet. Isto tako se na ovaj ruter mogu spojiti DSL ili kablovski modem, čime omogućava i povezivanje preko fiksne linije. Uređaji se na ruter mogu spojiti žično ili bežično, brzinama do 300Mbps.

 

 

Bežični N300 Multi-WAN ruter se može brzo i jednostavno instalirati gotovo bilo gde. Intuitivni instalacioni „čarobnjak“ (intuitivan kao što uverili prilikom testiranja D-Link uređaja od testa DIR-605L modela, pa sve do GO-RT-AC750) pomoći će korisnicima da podese sva podešavanja i spoje se u vrlo kratkom vremenu. Ovo DWR-116 čini savršenim rešenjem u situacijama u kojima je potrebno brzo postaviti bežičnu mrežu, ili gde nije moguće ostvariti uobičajen pristup internetu putem žice. Može se upotrebiti na više načina – kao normalni ruter za spajanje na internet putem mobilne ili fiksne mreže, ili kao load-sharing uređaj kojim se na internet spajate istovremeno putem mobilne i fiksne mreže, ili kao failover gde se koristi jedna mreža, a druga se aktivira samo ako se primarna prekine.

 

D-Link DWR-116 1 T D-Link DWR-116 2 T

 

Kao i kod svih drugih D-Link proizvoda, sigurnost je ključna komponenta bežičnog N300 Multi-WAN rutera, koja pruža sigurnu bežičnu vezu za internet kroz WPA/WPA2 bežičnu enkripciju, kao i kroz upotrebu dual-active firewall-a za sprečavanje potencijalnih napada i upada u mrežu. Istovremeno, ovaj ruter ima sve odlike koje bi profesionalac očekivao od jednog rutera, uključujući podršku za VPN i konfiguraciju Quality of Service.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar