| Vesti | Hardver | D-Link predstavlja DGS-3000-10TC
Hardver

D-Link predstavlja DGS-3000-10TC

Dlink DGS-3000-10TC

Kompanija D-Link proširuje svoju paletu L-2 switcheva predstavljanjem novog uređaja oznake DGS-3000-10TC. On nudi savršeno jeftino rešenje sa mnogobrojnim opcijama za mreže u malim firmama i kampusima od kojih se traže visoka pouzdanost.

DGS-3000-10TC je dizajniran tako da obezbedi gigabitne brzine pristupa internetu prevashodno malim i srednjm preduzećima, maksimizirajući mrežne performanse uz izuzetnu pouzdanost, ekonomičnu potrošnju energije i bezbednost. Njegova fleksibilnost ga čini pogodnim za raspoređivanje na „rubovima“ mreža u velikim firmama.

 

 

Svi Ethernet portovi na DGS-3000-10TC imaju 6kV zaštitu od naglih promena napona i udara groma. Ovo štiti switch od skoka napona usled udara groma ili nepravilnog povezivanja kada su ethernet kablovi izloženi na otvorenim prostorima kao što su stare zgrade. Pouzdanost mreže je takođe osigurana zaštitom „ethernet prstena“, dok D-Linkova detekcija povratnog signala automatski isključuje port kada se detektuje petlja.

 

Dlink DGS-3000-10TC 1

 

Rast i ekspanzija mreže su pojednostavljeni zahvaljujući podršci Virtual Stacking-a. Kao posledica toga, pojednostavljeno je upravljanje mrežom, posebno na malim radnim grupama i dozvoljeno je dodavanje novih switch-eva bez posebnog povezivanja kablovima.

Bezbednost mreže je osigurana zahvaljujući raznim načinima provere identiteta korisnika i uređaja zajedno sa striktnim povezivanjem adresa kako bi se sprečili zlonamerni napadi. Administratori mogu da kontrolišu bezbednost bez instaliranja klijentskog softvera na svaki mrežni uređaj – ovo je posebno važno kod uređaja na kojima ovaj softver i ne može da se instalira. Tako korisnici mogu da se opuste sigurni da je sprečeno curenje njihovih podataka.

 

Dlink DGS-3000-10TC 2

 

DGS-3000-10TC je sertifikovan za IPv6, što garantuje interoperabilnost u IPv6 okruženju. Uređaj podržava i QoS koji pomaže pouzdanom uspostavljanju konekcije velike brzine, a kontrola protoka omogućava definisanje nivoa protoka upstream-a i downstream-a za svaki port sa granulacijom do 64 kb/s. U slučaju da servis provajder želi da pruža triple-play usluge, DGS-3000-10TC predstavlja L2 multicast funkcije, što znači da se switch može iskoristi za sve popularniju IPTV uslugu.

Sve ovo je zaokruženo čitavim nizom karakterističnih D-Linkovih „zelenih“ tehnologija, što smanjuje troškove za potrošnju električne energije bez ugrožavanja performansi. Ovo uključuje podršku za 802.3az energetski efikasan ethernet protokol, koji dozvoljava manju potrošnju energije u periodima manje aktivnosti sa podacima.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar