| Vesti | Hardver | D-Link predstavio DIR-816L ruter
Hardver

D-Link predstavio DIR-816L ruter

Dlink DIR-816L

Kompanija D-Link je predstavila bežični 802.11ac ruter koji kombinuje super brzi, nesmetan bežični pristup kućnoj mreži zajedno sa ugrađenim mydlink SharePortom – DIR-816L. MyDlink pretvara USB uređaj za skladištenje podataka spojen na ovaj ruter u lični prostor za skladištenje podataka u cloudu.

Dokumentima, filmovima, fotografijama i muzici možete pristupiti preko interneta pomoću mydlink SharePort mobilne aplikacije, koja je dostupna za Apple i Android smartphone i tablete. Korisnici su u mogućnosti da gledaju svoje omiljene filmove ili da slušaju pesme direktno na svojim pametnim uređajima, ili da ih skladište za kasniju offline reprodukciju, čime štede prostor na svom pametnom uređaju.

 

 

Sa mydlink SharePortom sve datoteke se čuvaju na korisnikovom vlastitom hardveru i zaštićene su od neželjenog pristupa. Ostale prednosti su kapacitet i troškovi. Ako korisnik treba više prostora za smeštaj novih fotografija sa letovanja ili muzičkih fajlova, može jednostavno priključiti veći USB disk, i nema nikakvih dodatnih troškova pretplate. Sve ovo možete videti na video materijalu ispod:

 

 

Ruter vam donosi sigurnost i mir zahvaljujući ugrađenoj funkcionalnosti mydlink. Aplikacija mydlink omogućuje korisnicima daljinski pristup, upravljanje i nadzor svoje kućne mreže uživo. Ovo je idealno za roditelje koji žele da prate sadržaje koje njihova deca pregledavaju online. Daljinsko upravljanje omogućuje korisnicima blokiranje određenih web stranica, gde god da se nalaze.

 

 

802.11ac standard je najbrža trenutno dostupna WiFi tehnologija i D-Link DIR-816L nudi do „750Mb/s“ (tačnije 733Mb/s) kombinovano kada se koristi veza na obe frekvencije (2,4 – 300Mb/s i 5GHz – 433Mb/s). Dual-band funkcionalnost zadovoljava zahteve modernih domova u kojima ukućani mogu da surfuju internetom, razgovaraju online i igraju online igre preko jednog frekvencijskog opsega, alil mogu i da istovremeno preuzimaju digitalne multimedijalne sadržaje ili obavljaju pozive preko interenta.

 

Dlink DIR-816L 1

 

D-Link DIR-816L ima spoljnu antenu za optimalno bežično pokrivanje velikih udaljenosti i crnih tačaka na kojima je signal slab. Smart beam emituje bežični signal kroz celu kuću, što je čini korisnom za velike kuće i višespratnice, ili za WiFi pristup na spoljnim površinama i dvorištima. Za moderne porodice sa više uređaja (laptopa, računara i mobilnih uređaja) u svakom uglu kuće, koji trebaju brzu i pouzdanu mrežu, novi ruter pruža jednostavno rešenje u samo jednom uređaju.

 

Dlink DIR-816L 2

 

Mogućnost konfigurisanja zone za goste pruža korisnicima mogućnost da dozvole pristup internetu gostima, a da im istovremeno ne dozvole pristup ostatku mreže – što je korisno kada vlasnici imaju dadilju ili kada im prijatelji dođu u posetu.

 

Dlink DIR-816L 3

 

Povezivanje ne može biti lakše uz jednostavno postavljanje pomoću QRS (Quick Router Setup) mobilne aplikacije. Korisnici se mogu jednostavno priključiti na ruter, preuzeti i otvoriti aplikaciju sa Apple App Stora ili Google Playa kroz nekoliko jednostavnih koraka, bez potrebe za upotrebom računara. Funkcionisanje ove mobilne aplikacije možete videti na video materijalu ispod:

 

 

Današnji korisnici su vrlo svesni potrebe za čuvanjem svoje privatnosti. Svi koji brinu za sigurnost mogu odahnuti zahvaljujući WPA/WPA2 protokolima bežične sigurnosti koji se mogu implementirati u nekoliko minuta pomoću wizarda za bežične mreže. Ili pomoću Wi-Fi Protected Setupa (WPS) mogu povezati nove uređaje u sigurnu vezu bez dodatnih podešavanja ili stvaranja lozinki. Pored svega toga, ugrađena firewall zaštita štiti od zlonamernih napada.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar