| Vesti | Hardver | D-Link predstavio DAP-3310
Hardver

D-Link predstavio DAP-3310

DLink DAP-3310

Kompanija D-Link je predstavila Wireless spoljni access point sa PoE Pass-Through sistemom kao idealno rešenje za povećanje pokrivenosti i snage signala bilo koje bežične mreže, koje istovremeno pruža svu fleksibilnost Power-over-Ethernet (PoE) funkcionalnosti, u vidu modela naziva – DAP-3310.

Rangiran kao IPX6 uređaj D-Link DAP-3310 može podneti i najjače pljuskove. Istovremeno, izbor različitih načina rada, alati za upravljanje mrežom i sigurnosne postavke pružaju mrežnim administratorima mnogobrojne mogućnosti za postavljanje uređaja.

 

 

Brzinu bežičnog pristupa do 300Mb/s D-Link DAP-3310 postiže zahvaljujući ugrađenoj 10 dBi sector high-gain anteni, koja omogućava pristup i inače teško dostupnim lokacijama. Posebnom ga čini to što može raditi kao deo različitih konfiguracija. Može se koristiti kao standardni access point (AP), wireless distribution system (WDS), WDS sa AP-om, repetitor, bežični klijent, WISP klijentski ruter, i kao WISP repetitor.

 

DLink DAP-3310 1

 

Umesto administriranja odvojenih mreža sa nekoliko access point-a (AP), D-Link DAP-3310 omogućava administratorima da konfigurišu samo jedan AP koji podržava više od jednog načina primene kontrolišući istovremeno npr. javni pristup internetu i pristup internoj mreži, povećavajući tako fleksibilnost i smanjujući troškove. Ovaj uređaj podržava i 802.1Q VLAN Tagging i particioniranje WLAN-a, što je vrlo korisno u sistemima bežičnih hot spotova.

 

DLink DAP-3310 2

 

Visoka sigurnost je poboljšana zahvaljujući station-to-station particioniranju, budući da bežični korisnici ne mogu da vide jedni druge, te je mogućnost krađe podataka svedena na minimum.

 

DLink DAP-3310 3

 

Sigurnost mreže je zagarantovana podrškom za enkripciju podataka i WPA/WPA2 protokole. Dodatno, MAC Address Filtering omogućava kontrolu pristupa, a Disable SSID Broadcast funkcija smanjuje mogućnost pristupa internoj mreži spolja.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar