| Vesti | Hardver | D-Link predstavio DAP-1665 i 2695 AP
Hardver

D-Link predstavio DAP-1665 i 2695 AP

D-Link DAP-2695 DAP-1665

Kompanija D-Link je predstavila dva nova dodatka svom portfoliu Wireless AC proizvoda, koji pomažu mrežnim administratorima da izađu u susret stalno rastućim zahtevima za spajanje više uređaja i da ostvare sve više brzine prenosa i bolje performanse.

Oba uređaja – DAP-2695 i DAP-1665 imaju poboljšane dual-band performanse koje omogućavaju stabilniju, sigurniju i bržu bežičnu vezu. Uz to, oba uređaja se mogu konfigurisati za rad na više načina sa dodatnim mogućnostima implementacije.

 

 

D-Link DAP-2695 Access Point omogućava mrežnim administratorima postavljanje vrlo robusnih simultanih dual-band bežičnih mreža kojima se lako upravlja. Svih šest antena su odvojive i mogu pružiti optimalnu bežičnu pokrivenost sa maksimalnim brzinama do 450Mbps preko frekvencijskog opsega od 2,4GHz i 1300Mbps preko opsega od 5GHz.

Takođe se može koristiti za više načina rada: kao access point, kao sastav bežične distribucije (WDS) sa access point-om, kao WDS/most ili kao bežični klijent sa WDS podrškom. Mrežni administratori mogu da postave više jedinica u poslovnom prostoru i da ih konfigurišu da budu međusobno povezane i da istovremeno pružaju mrežni pristup pojedinačnim klijentima. Kao takav, D-Link DAP-2695 PoE Access Point se može koristiti za povezivanje mreža između različitih objekata bez potrebe za dodatnim povezivanjem putem žice.

 

D-Link DAP-2695 1 T D-Link DAP-2695 2 T
DAP-2695

 

Ovaj access point uključuje unapređenja kao što su uravnoteživanje opterećenja u situacijama kada je u upotrebi više uređaja, a budući da podržava Power other Ethernet (PoE), može se napajati pomoću samo jednog Ethernet kabla. Administratori imaju mogućnost da pomoću D-Link AP Managera II ili D-View SNMP modula za upravljanje virtualno objedine te uređaje, konfigurišu ih, proveravaju i održavaju višestruke access pointe sa jednog mesta.

Namenjen manjim preduzećima i kućnim kancelarijama, D-Link DAP-1665 Access Point nudi simultanu 2,4GHz i 5GHz bežičnu povezanost uz kombinovane brzine prenosa podataka do 1200Mbps. Investicija je ujedno i dobro ulaganje u budućnost, jer se uređaj može koristiti kao access point, repeater, bežični klijent, most ili most sa access point-om. Kao takav, ovaj uređaj kroz svoj upotrebni vek može obavljati više funkcija u skladu sa razvojem poslovanja preduzeća.

 

D-Link DAP-1665 1 T D-Link DAP-1665 2 T
DAP-1665

 

Obe pristupne tačke uz najnovije bežične standarde nude i potpunu sigurnost i napredno upravljanje, uključujući bolju autentifikaciju, bežičnu enkripciju, filtriranje MAC adresa, korisničke limite i particioniranje.

D-Link DAP-2695 PoE AP je već dostupan na tržištu, a za DAP-1665 se očekuje da će biti dostupan u prvom kvartalu 2014.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar