| Vesti | Hardver | Corsair predstavio nove USB 3.0 fleševe
Hardver

Corsair predstavio nove USB 3.0 fleševe

Corsair Flash Voyager GS LS Mini

Veliki kapacitet – odlične performanse

 

Corsair je oduvek u svojoj ponudi imao USB fleš uređaje visokih performansi, a pre par dana je javnosti predstavljena nova serija super brzih fleševa velikog kapaciteta.

Corsair Voyager GS je fleš velikog kapaciteta sa kućištem od metala, otporan na ogrebotine i otiske pristiju, a dolaziće u kapacitetima od 64GB, 128GB, kao i 256 GB.

Ovaj fleš će u potpunosti iskoristiti prednosti USB 3.0 standarda, pa su brzine upisa ovog modela deklarisane na 180 MB/s, a kada se priča o čitanju podataka ta brojka ide čak do 285 MB/s!

 

 

Izgleda da će jedina “mana” Corsair Voyager GS fleša biti to što poseduje kapicu:

 

Corsair Flash Voyager GS USB 3.0

 

Voyager Mini USB 3.0 je USB fleš malih dimenzija, ali po rečima Corsaira punih USB 3.0 performansi. Tačne brzine još uvek nisu definisane na Corsair website-u, ali verujemo da će biti osetno iznad ograničenja USB 2.0 standarda. Najveći uspeh Corsaira leži u tome što je ovaj fleš dugačak tek 32 mm, a neće oskudavati u brzinama prenosa. Dizajn je zanimljiv, a korišćen je isti brušeni metal baš kao i kod već pomenutog Voyager GS modela. U priču je ubačen i prsten za ključeve koji se lako može demontirati. Dolaziće u kapacitetima od 16GB, 32GB, kao i 64GB.

 

 Corsair Flash Voyager mini USB 3.0

 

Corsair Voyager LS poseduje već viđeni dizajn kućišta u kome metal štiti konektor, ali i kompletan fleš po potrebi. Corsair tvrdi da je ovo idealna kombinacija za ključeve, a dolaziće u kapacitetima od 16 GB, 32 GB, 64 GB i 128 GB. Tačne brzine nisu definisane na Corsair website-u, ali ako nešto saznamo kao i uvek do sada javićemo na PCAXE Forumu ili PCAXE Facebook stranici.

 

Corsair Flash Voyager LS USB 3.0

 

Preporučene cene i dostupni kapaciteti za svaki od modela:

 

Corsair Flash Voyager GS LS Mini cene

 

Sasvim je moguće da ćete recenzije ovih fleševa čitati na PCAXE portalu, a po svemu sudeći reč je o veoma kvalitetnim proizvodima čim Corsair daje 5 godina garancije.

 

Izvor: Corsair

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar