| Vesti | Hardver | Corsair sprema Dominator GT module visokih performansi optimizovane za AMD Phenom II
Hardver

Corsair sprema Dominator GT module visokih performansi optimizovane za AMD Phenom II

corsair

Svetski lider u proizvodnji memorijskih modula visokih performansi Corsair danas je najavio novu liniju „Ultra-High Performance“ Dominator GT modula dizajniranih za AMD Phenom II, odnosno AM3 platformu.

Novi moduli prodavaće se u dvokanalanom kitu od 4GB (2x2GB), a dizajnirani su da rade u DDR3-1600 modu pri veoma zategnutim latencijama CL6-6-6-18 1T. Ovo je odlično s obzirom da zategnuti tajminzi odlično sarađuju sa AMD-ovim integrisanim memorijskim kontrolerom.

Kako kaže Jim Carlton iz Corsair-a Dominator moduli su do sada bili izbor PC entuzijasta i gejmera, a novi Dominator GT za AM3 platformu će nuditi i više od starih. Novi Dominator GT će nuditi vrhunske performanse na AM3 baziranim sistemima, a uz to je poboljšan i sistem hlađenja, pa je ova memorija perfektna za sve one koji traže najviše performanse.

 

 

 

Po rečima testera iz Corsair-ove laboratorije korišćenjem Dominator GT 1600 CL6 memorije na ASUS Crosshair Formula matičnoj ploči uz AMD Phenom II X4 BE procesor su dobili 20% bolje performanse u odnosu na klasične DDR3-1333 module.

 

dominator_gt_1600_cl6

 

Ovi moduli su opremljeni novim DHX+ hldanjacima koji hlade PCB i čipove, a opremljeni su posebnim delom za hlađenje koji se veoma lako može ukloniti ako je potrebno montirati neki napredniji sistem hladđenja. Moguće je recimo montirati Corsair-ov „Cooling Hydro Series H30 water-block“ ili „Ice Series T30 thermo-electric memory cooler“ koji može ohladiti module na 20˚C ispod ambijentalne temperature.

Ovi moduli podržavaju AMD-ov „Black Edition Memory Profiles“ (B.E.M.P.) koji omogućava automatsko konfigurisanje agresivnih tajminga iz Windows-a kroz AMD OverDrive softver.

Kako kaže Bob Grim AMD je uzbuđen činjenicom da je Corsair napravio ekskluzivnu liniju Dominator modula specijalno dizajniranih za AM3 platformu, odnosno Phenom II procesore. Takođe je zanimljivo da je Corsair iskoristio mogućnosti B.E.M.P. profila koji nudi osetno više od SPD-a i nudi korisnicima veoma jednostavno podešavanje memorijskih parametara.

S obzirom na kompleksnost biranja i testiranja modula koji će biti isporučivani kao Dominator GT 1600 CL6 ovaj kit će za kupovinu biti dostupan samo preko ekskluzine „Corsair Performance Store“ prodavnice na www.corsair.com, gde je takođe moguće kupiti i različite vrste naprednih rashladnih sistema kompatibilnih sa Dominator GT serijom modula.

 

Izvor: www.techpowerup.com

Komentarišite na forumu

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar