| Vesti | Hardver | Cooler Master zvanično najavio Silencio FP seriju ventilatora
Hardver

Cooler Master zvanično najavio Silencio FP seriju ventilatora

CM Silencio FP

Nova Cooler Master Silencio FP serija donosi dosta novih tehnologija i što je možda i najbitnije, ovi ventilatori su ciljno optimizovani za visok statički pritisak. Cooler Master će za sada osvežiti samo portfolio ventilatora od 120mm sa novim FP Silencio modelom koji, između ostalog, cilja i na tih rad i visoke performanse.

Ovaj Cooler Master ventilator koristi nove tehnologije kako bi postigao potreban protok vazduha uz nizak nivo buke. U novine spada i Loop Dynamic Bearing, novi tip ležaja koji će ventilatoru pružiti životni vek od 160,000 sati. Osim toga, Cooler Master je razvio i patentirao itegrisano kolo za kontrolu rada motora, što će umanjiti vibracije, tj. trzaje motora, ali i umanjiti potrošnju. 

 

Novo integrisano kolo je i znatno preciznije, pa će ponuditi tačnije očitavanje brzine, a time i lakše upravljanje brzinama i profilima. „SmartFan“ motor, kako ga je Cooler Master nazvao, će pružiti i funkciju pokretanja na niskim naponima. Novi motor takođe ima i zaštitu polariteta (kada umesto „+“ povežete „-“), kao i zaštitu od blokiranja, tj. automatskog pokretanja čim se prepreka ukloni sa puta lopatica.

 

CM Silencio FP 1

 

Cooler Master će za početak predstaviti dva modela nove Silencio FP serije. Silencio FP120 3PIN će se vrteti na brzini od 1200 obrtaja u minutu, sa protokom od 38CFM-a i statičkim pritiskom od 1,2mmH2O, uz prateću buku od 11dBA. Proizvođač je ovaj model predvideo za upotrebu na kućištu.

 

CM Silencio FP 2

 

Silencio FP120PWM će biti u stanju da ponudi malo više sa maksimalnom brzinom od 1400 RPM-a, što se prevodi u protok od 44CFM-a, sa statičkim pritiskom od 1,63mmH2O i bukom od 6,5-14dBA.

 

CM Silencio FP 3 T CM Silencio FP 4 T

 

Silencio FP serija ventilatora će na evropskom tržištu biti dostupna početkom februara, ali još nije poznato po kojim cenama.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu