| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavlja novu V seriju napajanja
Hardver

Cooler Master predstavlja novu V seriju napajanja

Cooler Master V

Cooler Master je objavio da je od danas na tržištu dostupna njihova nova V serija napajanja, koja može da se pohvali izuzetnom stabilnošću i efikasnošću pri radu, zahvaljujući posebnom „3D“ dizajnu štampane ploče i Silencio FP ventilatoru. V serija je, naravno, namenjena gejmerima, entuzijastama i drugim zahtevnim korisnicima.

Nova napajanja V serije koriste potpuno modularne pljosnate kablove, a dolaze sa 80PLUS Gold, odnosno Platinum sertifikatima za štednju energije. U odnosu na većinu napajanja iz svoje klase, Cooler Master V napajanja su smeštena u kompaktnija ATX kućišta, nešto manjih dimenzija, a dostupna su u vidu sledećih modela: V550, V650, V750, V850, V1000 i V1200, gde svaka brojka govori koliko vati (W) konkretno napajanje nudi. 

Novi „3D“ dizajn štampane ploče eliminiše nepotrebne kablove koji su više podložni električnim smetnjama. Eliminacijom kablova se postiže bolja efikasnost napajanja zbog manjih gubitaka, a kompaktni 3D dizajn pomaže i u boljoj termalnoj disipaciji. Štampana ploča zauzima manje mesta od kablova, manji su termalni gubici, i ceo sistem radi na nižoj temperaturi i sa manjim električnim smetnjama, što pozitivino utiče na životni vek kondenzatora i drugih komponenti. Ukratko, ovaj ekskluzivni dizajn omogućava da napajane radi sa najvišom mogućom efikasnošću i sa minimalnim električnim šumom i gubicima.

 

Cooler Master V 1 T Cooler Master V 2 T Cooler Master V 3 T

 

Koristeći efikasne Cooler Master Silencio FP ventilatore, svako napajanje V serije radi tiho, ali efikasno – čak i pri opterećenju od 100%, broj obrtaja u minutu (RPM) se može smanjiti za čak 35%. Pritom visoko-kvalitetni japanski 105C kondenzatori obezbeđuju dug životni vek napajanja i odlične performanse, dok je LLC topologija (DC na DC) dizajnirana tako da isporuči ujednačen i konstantan napon za još stabilniji rad.

 

Cooler Master V 4 T Cooler Master V 5 T Cooler Master V 6 T

 

Napajanja V serije, zahvaljujući potpuno modularnim pljosnatim kablovima, nude jednostavniju montažu i mogućnosti urednog kabliranja, kako bi celokupan sistem izgledao lepše i kako kablovi ne bi sprečavali protok vazduha u kućištu.

 

Cooler Master V 7 T Cooler Master V 8 T Cooler Master V 9 T

 

Modeli napajanja sa 80PLUS Gold i Platinum sertifikatima dolaze sa 5 godina Cooler Master garancije, dok model V1200 Platinum dolazi sa 7 godina garancije.

 

Cooler Master V 10 T Cooler Master V 11 T Cooler Master V 12 T

 

Cooler Master V serija napajanja je na evropskom tržištu dostupna počevši od 17. septembra 2015. godine, po sledećim preporučenim maloprodajnim cenama: 119 evra za model V550; 128,90 evra za V650; 139 evra za V750; 177,90 evra za V850; 207,90 evra za V1000; i 282,90 evra za model V1200.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu