| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavlja novu mehaničku tastaturu – Quick Fire XTi
Hardver

Cooler Master predstavlja novu mehaničku tastaturu – Quick Fire XTi

Cooler Master Quick Fire XTi

Cooler Master je na evropsko tržište plasirao novu mehaničku Quick Fire XTi tastaturu, namenjenu gejmerima, koja može da se pohvali minimalističkim dizajnom i pozadinskim LED osvetljenjem u više boja. Quick Fire XTi tastatura nudi jednostavan plug-and-play dizajn, bez potrebe za korišćenjem kompleksnog softvera prilikom podešavanja profila, makro komandi, osvetljenja i sl.

Cela tastatura je prekrivena izdržljivim soft touch materijalom, a na same tastere je primenjen tzv. „UV coating“ koji štiti plastiku od gubitka boje i nakon dugoročnog korišćenja, pa korisnici mogu zaboraviti na „izlizane“ tastere. Pritom je moguće odabrati model tastature sa crvenim, braon ili plavim Cherry MX prekidačima, u zavisnosti od ličnih preferencija. 

Cooler Master Quick Fire XTi po pojedinačnom prekidaču koristi dvostruko, crveno i plavo, pozadinsko LED osvetljenje, čijim mešanjem se dobija 35 kombinacija boja. Korisnici na raspolaganju imaju i različita podešavanja načina osvetljenja, kao što su npr. „talasanje“ i „disanje“ svetla. Uz pomoć četiri tastera za profile, moguće je snimiti načine osvetljenja i jednim pritiskom ih menjati po potrebi. Intuitivne komande na ovoj tastaturi omogućavaju i programiranje više poteza na pojedinačni taster, kao i menjanje boje osvetljenja za svaki pojedinačni taster. Sve to, naravno, bez potrebe za nekim kompleksnim softverom.

 

Cooler Master Quick Fire XTi 1 T Cooler Master Quick Fire XTi 2 T

 

Quick Fire XTi nudi i 100% anti-ghosting, uz mogućnost istovremenog pritiskanja 104 tastera. Ovo znači da će tastatura tačno detektovati pritisak svakog tastera, bez obzira koliko ih je pritisnuto u isto vreme, što je veoma bitno gejmerima koji igraju brze igre. Cooler Master će pritom, na zvaničnoj stranici proizvoda, nastaviti da obezbeđuje update-ove za nova podešavanja LED osvetljenja i nove funkcije Quick Fire XTi tastature.

 

Cooler Master Quick Fire XTi 3 T Cooler Master Quick Fire XTi 4 T

 

Quick Fire XTi dolazi sa kvalitetnim pletenim kablom dužine 1,8m, koji se potpuno vadi iz tastature i otporan je na krzanje i lomljenje. Na donjem delu tastature se nalaze tri proreza za sprovođenje kabla u željenom smeru (centralni, levi i desni prorez), kao i micro USB priključak za kabel.

 

Cooler Master Quick Fire XTi 5 T Cooler Master Quick Fire XTi 6 T

 

Dostava Cooler Master Quick Fire XTi tastature u prodavnice širom Evrope je počela 8. septembra, a preporučena maloprodajna cena iznosi 149,99 evra.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu