| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavlja MasterConcept i MasterCase
Hardver

Cooler Master predstavlja MasterConcept i MasterCase

CM MasterCase

Cooler Master je predstavio MasterCase, prvu modularnu seriju mid-tower kućišta sa eksternim mogućnostima proširivanja, koja će korisnicima nuditi potpunu kontrolu nad formom i funkcijom. MasterConcept je glavna insipiracija za nova kućišta – revolucionarni koncept dizajna kućišta koji je razvijen u glavnim prostorijama Cooler Master kompanije u Tajpeju.

„MasterConcept predstavlja viziju da svačije kućište treba da bude jedinstveno i prvi je korak u potpunoj promeni načina na koji razmišljamo o vezi sa našim fanovima i pristalicama“, izjavio je PS Tang, potpredsednik kompanije Cooler Master. „Inspirisan revolucionarnim MasterConcept pristupom unutrašnje i spoljašnje modularnosti, MasterCase predstavlja grb ovog novog talasa u tehnologiji kućišta.“ 

MasterConcept i MasterCase se zasnivaju na Cooler Masterovom FreeForm modularnom sistemu koji omogućava prilagođavanje spoljašnjosti kućišta menjanjem vrata i panela, kao i veliku fleksibilnost mid-tower kućišta u smislu unutrašnjeg rasporeda.

 

CM MasterCase 1 T CM MasterCase 2 T CM MasterCase 3 T
     
CM MasterCase 4 T CM MasterCase 5 T CM MasterCase 6 T

 

Na sajmu Computex 2015 će po prvi put biti izložen MasterCase 5, modularno kućište visine 460mm, koje dolazi u tri različite verzije – MasterCase 5, MasterCase Pro 5 i MasterCase Maker 5.

 

CM MasterCase 7 T CM MasterCase 8 T

 

Korisnici će moći da odaberu MasterCase 5 sa dvostrukim ručkama na gornjoj strani i standardnim vratima, MasterCase Pro 5 sa izdignutim mesh pokrovom ili MasterCase Maker 5, kućište elegantnih linija sa čvrstom gornjom stranicom i ventilisanim prednjim vratima.

 

CM MasterCase 9 T CM MasterCase 10 T
   
CM MasterCase 11 T CM MasterCase 12 T

 

 

U slučaju MasterCase serije kućišta, FreeForm dizajn svakom kućištu omogućava podršku raznih konfiguracija i korisnicima nudi mogućnost nadogradnje, umesto menjanja kućišta i kompletnog sistema.

 

CM MasterCase 13 T CM MasterCase 14 T

 

FreeForm primenjuje i tzv. clip-and-click panele koji korisnicima omogućavaju vertikalna podešavanja ili uklanjanja hard disk kaveza, ventilatora i vodenih rezervoara, što dalje otvara mogućnosti za postavljanje višestrukih konfiguracija poput „home servera“, vodenih hlađenja i gejmerskih sistema sa ekstra dugačkim dual-slot grafičkim kartama.

 

 

Proizvođač je za sad objavio da će MasterCase Pro 5 na tržištu biti dostupan tokom avgusta 2015. godine, ali o ceni i dostupnosti drugih modela još nema zvaničnih informacija.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu