| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavio VS seriju napajanja
Hardver

Cooler Master predstavio VS seriju napajanja

CoolerMaster VS serija

Kompanija Cooler Master je predstavila novu seriju napajanja. U pitanju je serija sa jednostavnim imenom u vidu dva slova – VS.

Napajanja iz ove serije imaju 80+ Gold sertifikat i dizajnirana su za igrače, što se može primetiti iz pripadnosti ove serije „Gaming“ sekciji na Cooler Masterovom sajtu.

VS serija u svojoj ponudi ima četiri modela, čiji nazivi otkrivaju maksimalnu deklarisanu snagu koju mogu pružiti – V450S (450W), V550S (550W), V650S (650W), kao i V750S (750W).

 

 

Kao i kod drugih napajanja srednje-visoke i visoke klase, i modeli iz VS serije mogu pružiti gotovo kompletnu snagu na +12V grani. Tako je moguće da daju do max 36A (V450S model), pa sve do čak 62A (V750S model) što je dovoljno i za multiGPU kombinacije.

 

CoolerMaster VS serija 1 T CoolerMaster VS serija 2 T

 

Kao što možete videti sa slika, napajanja iz ove serije su delimično modularna, a dužine kablova su standardne – recimo dužina 24pin naponskog kabla je 55cm.

Napajanja iz ove serije poseduju „3D circuit design“ koji omogućava veću efikasnost što utiče na smanjenje disipacije tj. zagrevanja, kao i manji crosstalk.

 

CoolerMaster VS serija 3

 

Ugrađeni ventilator prečnika 12cm radi na čak 3V (nešto iznad 600 RPM) do 50% opterećenja, tako da se prema ovome može reći da će VS napajanja biti vrlo tiha većinom svog radnog vremena. Tek kada opterećenje pređe ~70% brzina ventilatora prelazi granicu od 1000 RPM-a, što je i dalje u većini slučajeva vrlo tiho.

 

CoolerMaster VS serija fan 

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar